Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Σκληρό lockdown στους ανεμβολίαστους από τη Δευτέρα στην Αυστρία (βίντεο)

Aπό τα μεσάνυχτα η Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέτει σε ισχύ τους πιο αυστηρούς περιορισμούς στους ανεμβολίαστους.

Από τη Δευτέρα περίπου δύο εκατομμύρια πολίτες θα μπορούν να βγουν από το σπίτι μόνο για να πάμε στο σούπερ μάρκετ ή την εργασία τους ή για να αθληθούν μόνο σε ανοιχτό χώρο.

«Επί του παρόντος, η συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων στα μη εμβολιασμένα άτομα στην ηλικιακή ομάδα 18-59 είναι πάνω από 1.700 (κρούσματα την ημέρα) . Έτσι, αποφασίσαμε ότι από αύριο θα τεθεί σε ισχύ lockdown για τους μη εμβολιασμένους σε όλη την επικράτεια» τόνισε ο καγκελάριος της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Τουλάχιστον 2.000.000 πολίτες θα περιοριστούν στο σπίτι τους και θα μπορούν να βγαίνουν μόνο για να πάνε στα σούπερμαρκετ, στην εργασία τους ή για να γυμνάζονται σε εξωτερικούς χώρους.

Η Αυστρία είναι από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, μόλις 65%, ενώ μετά την ανακοίνωση των μέτρων οι αντιεμβολιαστές διοργάνωσαν διαδήλωση στο Σαλτσμπουργκ.

Ολλανδία
Την ίδια στιγμή στην Ολλανδία από το Σάββατο τα εστιατόρια και τα μπαρ κλείνουν από τις 20:00 το βράδυ για όλους. Το μέτρο τέθηκε και πάλι σε ισχύ μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού που είναι περίπου στο 85%.

Η Ελευθερία Τριανταφυλλίδη που ζει στη χώρα μιλώντας στο MEGA λέει ότι αυτό οφείλεται στις κρυφές συγκεντρώσεις των νέων στα σπίτια και στην υπερβολική χαλάρωση των μέτρων.

«Τώρα ξεκίνησαν πάλι να φορούν μάσκες στα μαγαζιά. Δεν έχει πολύ καιρό που γίνεται. Είχαμε ξεσυνηθίσει πάρα πολύ» σημείωσε και πρόσθεσε: «Βλέπω ότι μαζεύονται (οι νέοι) μεταξύ τους.Αυτό έχω καταλάβει και δυσκολεύονται πολύ με τα νέα μέτρα».

Βουλγαρία
Στη Βουλγαρία, τη χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού,κάτω από 30%, και με τριψήφιο αριθμό θανάτων καθημερινά έγιναν κανονικά οι εκλογές, οι τρίτες μέσα σε ένα χρόνο.

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες με τους εκλογικούς αντιπροσώπους να μεταφέρουν στα σπίτια των νοσούντων τις κάλπες για να ψηφίσουν, ενώ οι ίδιοι φορούν ολόσωμες λευκές στολές προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

ΕΛΛΑΔΑ

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη...