Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση Πούτιν: Σοβαρή πρόκληση για τη Μόσχα οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα Σάββατο ότι οι μη προγραμματισμένες ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα αποτελούν σοβαρή πρόκληση για τη Μόσχα και ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την κρίση στα σύνορα της Λευκορωσίας, στενού της συμμάχου, με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ πραγματοποιούν μη προγραμματισμένες ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα. Όχι μόνο με μια αρκετά ισχυρή ναυτική ομάδα, αλλά επίσης με την αεροπορία, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής αεροπορίας», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν απέρριψε επίσης κάθε ευθύνη για τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας, όπου εδώ και μέρες συγκεντρώνονται χιλιάδες μετανάστες. «Θέλω όλος ο κόσμος να το γνωρίζει. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος στο δίκτυο Vesti, αφού αρκετοί από τη Δύση τον κατηγόρησαν αυτή την εβδομάδα ότι ενορχήστρωσε με το Μινσκ την αποστολή αυτών των μεταναστών στα σύνορα.

Σε σχόλιά του που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Πούτιν δήλωσε ότι ελπίζει πως ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα μιλήσουν απευθείας για την κρίση και ότι οι μετανάστες θέλουν κυρίως να πάνε στη Γερμανία.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι δεν είχε ενημερωθεί από τον Λουκασένκο για τον πιθανό τερματισμό της διαμετακόμισης ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη, προσθέτοντας ότι θα μιλήσει με τον Λευκορώσο ομόλογό του για αυτή την αναφορά από το Μινσκ. Ο Λουκασένκο δήλωσε την Πέμπτη ότι πριν η ΕΕ επιβάλει κυρώσεις σε βάρος του Μινσκ θα πρέπει να λάβει υπόψιν το αέριο και τα προϊόντα που λαμβάνει μέσω Λευκορωσίας.

«Ειλικρινά μιλώντας, είναι η πρώτη φορά που το ακούω. Έχω μιλήσει τελευταία δύο φορές με τον Αλεξάντρ Γκριγκορίεβιτς (Λουκασένκο) και ποτέ δεν μου το είπε αυτό, ούτε καν έναν υπαινιγμό», δήλωσε ο Πούτιν στο δίκτυο Rossiya 24. «Αλλά μπορεί, πιθανόν. Αν και δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτό, φυσικά και θα του μιλήσω για το θέμα αυτό. Εκτός κι αν το είπε εν βρασμώ», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Νέες δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη Δευτέρα επιβεβαιώνουν πρόσφατες αναφορές ότι η Ρωσία συγκεντρώνει ξανά στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό στα σύνορα με την Ουκρανία.

Προειδοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Ρωσία μπορεί να εξετάζει εισβολή στην Ουκρανία απηύθυναν οι Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με το ΤΙΜΕ, την ώρα που η ένταση μεταξύ της Μόσχας και του ευρωμπλόκ κλιμακώνεται τόσο όσον αφορά το μεταναστευτικό όσο και για τον ενεργειακό εφοδιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...