Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Υπόθεση Μπάλντουιν: Εργαζόμενος είχε προειδοποιήσει για προβλήματα ασφαλείας – Καταγγελία για τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις όπλων

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο σετ της ταινίας γουέστερν Rust όπου ο 63χρονος Αμερικανός ηθοποιός, Άλεκ Μπάλντουιν, πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία μόλις λίγες μέρες μετά την έναρξη του πυκνού χρονοδιαγράμματος γυρισμάτων εργαζόμενος είχε προειδοποιήσει με γραπτό μήνυμα την παραγωγή για “σούπερ μη ασφαλείς συνθήκες” σε ό,τι αφορούσε τη χρήση όπλων.

Ο ισχυρισμός έρχεται να προστεθεί στην έτερη αποκάλυψη ότι μόλις λίγες ώρες πριν το δυστύχημα περίπου 6 μέλη του συνεργείου κινηματογράφησης είχαν αποχωρήσει από το πλατό διαμαρτυρόμενοι για τις εργασιακές συνθήκες στην χαμηλού προϋπολογισμού ταινία, όπως οι καθυστερήσεις στις πληρωμές ή ότι έπρεπε να διανύουν καθημερινά απόσταση 50 χλμ για να φτάσουν στην τοποθεσία των γυρισμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των LA Times τα πρωτόκολλα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών επιθεωρήσεων όπλων, δεν τηρούνταν αυστηρά. Μάλιστα ένας οπερατέρ που εργαζόταν μαζί με την Χάτσινς υποστήριξε ότι είχαν σημειωθεί δύο τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις όπλων τις προηγούμενες ημέρες. «Θα έπρεπε να είχε γίνει έρευνα για το τι συνέβη. Όμως δεν έγινε τίποτα. Το μόνο που ήθελαν ήταν να βιαστούν να τελειώνουν».

Η επικεφαλής των οπλισμών της ταινίας, Hannah Gutierrez Reed, είχε εκφράσει αμφιβολίες για το επίπεδο εμπειρίας της. Σε ένα podcast που ηχογραφήθηκε πριν από έναν μήνα είπε ότι είχε σχεδόν απορρίψει την τελευταία της δουλειά: «Δεν ήμουν σίγουρη αν ήμουν έτοιμη» είχε πει.

Σε ανακοίνωσή της η Rust Productions ανέφερε πως θα προχωρήσει εσωτερική επανεξέταση των σχετικών διαδικασιών αν και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση της επίσημες καταγγελίες.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, το δυστύχημα συνέβη όταν ένας βοηθός σκηνοθέτης έδωσε ένα από τα τρία περίστροφα που ήταν διαθέσιμα από την υπεύθυνη οπλισμού της ταινίας, φωνάζοντας στον Άλεκ Μπάλντουιν τη φράση «cold gun», που σημαίνει όπλο με άσφαιρα, χωρίς όμως ο ίδιος να έχει ελέγξει εάν το όπλο ήταν γεμάτο ή όχι και με τι είδους σφαίρες.

Η ιστοσελίδα TMZ έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό από τηλεφώνημα γυναίκας στην άμεσο δράστη μετά το μοιραίο περιστατικό η οποία συστήνεται ως σκριπτ της ταινίας, η οποία καταλογίζει ευθύνες σε άλλο εργαζόμενο που κατονομάζει ο οποίος δεν είχε ελέγξει τα όπλα ως όφειλε.

Η κηδεία της Χάτσινς έγινε σε κλειστό κύκλο χθες παρουσία και του Μπάλντουιν.

Η Χάτσινς, 42 ετών, «ανερχόμενο αστέρι» σύμφωνα με το περιοδικό American Cinematographer το 2019, μεγάλωσε στην Αρκτική σε μια σοβιετική στρατιωτική βάση και είχε ξεκινήσει την επαγγελματική της ζωή ως δημοσιογράφος, μετακομίζοντας στον κινηματογράφο μετά από συμμετοχή σε βρετανικές κινηματογραφικές παραγωγές στην ανατολική Ευρώπη. Στην Αμερική βρέθηκε αρχικά σε θέσεις βοηθού παραγωγής, κάνοντας τελικά τις δικές της καταξιωμένες ταινίες μικρού μήκους. Ήταν μητέρα ενός 9χρονου αγοριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...