Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η τηλεφωνική συνομιλία του με τον γιο του, Κάρολο, μια μέρα πριν φύγει από τη ζωή

Μία μέρα πριν φύγει από τη ζωή ο πρίγκιπας Φίλιππος, δηλαδή στις 8 Απριλίου, ο γιος του Κάρολος τηλεφώνησε στο Γουίνδσορ και ζήτησε να μιλήσει με τον Δούκα του Εδιμβούργου για ένα «λεπτό» ζήτημα που απασχολούσε την οικογένεια. Το περιεχόμενο αυτής της της συνομιλίας, που έμελλε να είναι η τελευταία ανάμεσα σε πατέρα και γιο, αφού την επόμενη ημέρα ο Φίλιππος «έσβησε» σε ηλικία 99 ετών, αποκάλυψε πρόσφατα ο πρίγκιπας της Ουαλίας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, στο τηλεφώνημα που έκανε ο πρίγκιπας Κάρολος στον πατέρα του, επιχείρησε να θίζει το ζήτημα του «πάρτι» για τα 100α γενέθλια του Φιλίππου, που ήθελε να διοργανώσει η βασιλική οικογένεια για τις 10 Ιουνίου του 2020, την ημέρα που ο Δούκας του Εδιμβούργου θα συμπλήρωνε έναν αιώνα ζωής.

«Συζητάμε για τα γενέθλιά σου» είπε αρχικά ο Κάρολος στον πατέρα του, κάπως διστακτικά αφού ήξερε ότι η ιδέα ενός πάρτι δεν… ενθουσίαζε και τόσο τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Ξέροντας ότι ο πατέρας του ήταν κάπως βαρήκοος και μη λαμβάνοντας κάποια απάντηση, ο Κάρολος επανέλαβε δυνατά: «Συζητάμε για τα γενέθλιά σου! Και αν πρόκειται τελικά να γίνει δεξίωση!».

Το σχόλιο του Φιλίππου ήταν, ως συνήθως, σύντομο, αλλά όλο νόημα. «Θα πρέπει να είμαι ζωντανός για να γίνει κάτι τέτοιο, έτσι δεν είναι;». «Το ήξερα ό,τι θα το έλεγες αυτό», απάντησε μεμιάς ο Κάρολος.

Ο διάδοχος του θρόνου μοιράστηκε αυτή του συνομιλία με τον πατέρα του σε ένα νέο πρόγραμμα του BBC One που θα προβληθεί το βράδυ της Τετάρτης με τίτλο «Πρίγκιπας Φίλιππος, η βασιλική οικογένεια θυμάται».

Σύμφωνα με την Daily Mail πρόκειται για ένα εκπληκτικό αφιέρωμα στο οιποίο συμμετέχουν όλα τα παιδιά και τα ενήλικα εγγόνια του συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ, και μοιράζονται τις πιο αγαπημένες – και αστείες – αναμνήσεις τους από τον ακατάβλητο Δούκα, που έφυγε τελικά από τη ζωή στις 9 Απριλίου του 2021, σε ηλικία 99 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...