Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Όσοι καταδικάζονται σε ισόβια δεν θα μπορούν να συνάπτουν ερωτικούς δεσμούς τα 10 πρώτα χρόνια

Στη Δανία, οι καταδικασθέντες σε ισόβια κάθειρξη δεν θα μπορούν πια να συνάπτουν νέες ερωτικές σχέσεις κατά τα δέκα πρώτα χρόνια της ποινής τους για να αποφευχθεί το φαινόμενο των «groupies» εγκληματιών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει απεχθή παραδείγματα φυλακισμένων, που έχουν διαπράξει κτηνώδη εγκλήματα, να επικοινωνούν με νέους ανθρώπους για να προσελκύσουν τη συμπάθεια και την προσοχή τους. Πρέπει προφανώς να δοθεί τέλος σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε σε ανακοίνωση ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικ Χάκερουπ.

Προσφάτως μια νέα γυναίκα αποκάλυψε ότι υπέκυψε σε ηλικία 17 ετών στη γοητεία του Πέτερ Μάντσεν, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την άγρια δολοφονία το 2017 της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του.

«Οι καταδικασθέντες σε ισόβια κάθειρξη…δεν θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν τις φυλακές μας ως κέντρα γνωριμιών ή πλατφόρμες ενημέρωσης για να καυχώνται για τα εγκλήματά τους», σημείωσε ο υπουργός.

Οι φυλακισμένοι θα μπορούν να διατηρούν επαφή με επιστολές ή τηλεφωνικά με πρόσωπα που ήταν κοντινά τους πριν από τη φυλάκισή τους.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει να απαγορεύεται σε όσους εκτίουν ισόβια κάθειρξη να δημιουργούν νέες σχέσεις κατά τη διάρκεια των 10 πρώτων χρόνων της ποινής τους, σε αντίθεση με ό,τι ήταν έως σήμερα δυνατόν. Παράλληλα, στοχεύει στο να τους απαγορεύσει να δημοσιεύουν ελεύθερα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν το έγκλημα ή τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ίδιοι –ή συμμετείχαν σε αυτό– σε podcast για το συγκεκριμένο θέμα. Σήμερα, οι καταδικασθέντες μπορούν να παράδειγμα να εκφραστούν στο Facebook.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να υιοθετηθεί το φθινόπωρο και η νέα νομοθεσία να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2022.

newsbeast.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...