Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Λεοπάρδαλη κατακρεούργησε το πρόσωπο μοντέλου, κατά τη διάρκεια φωτογράφισης

Ένα 36χρονο μοντέλο κατακρεουργήθηκε από λεοπάρδαλη κατά τη διάρκεια φωτογράφισης, που έλαβε χώρα σε περιοχή της ανατολικής Γερμανίας.

Η φωτογράφιση πραγματοποιούταν μέσα σε κλουβί όπου φιλοξενούνταν δύο λεοπαρδάλεις, σ’ ένα κέντρο που φιλοξενεί ζώα τα οποία παλαιότερα «εργάζονταν» για τη βιομηχανία του θεάματος (π.χ. σε τσίρκο κ.ά.).

Ο ακριβής λόγος για τον οποίο γινόταν η φωτογράφιση δεν είναι γνωστός, αν και πιθανότατα επρόκειτο για κάποια φωτογράφιση εμπορικού χαρακτήρα. Το μοντέλο δέχτηκε επίθεση στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο, φέροντας σοβαρούς τραυματισμούς. Κάποιοι ισχυρισμοί που ήθελαν την λεοπάρδαλη να έχει δραπετεύσει από το κλουβί της διαψεύστηκαν σύντομα. Οι αρχές της πόλης Μπούργκενλαντ, όπου σημειώθηκε το συμβάν, ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό και πως διενεργείται έρευνα γύρω από τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.

Όσον αφορά το μοντέλο, η γερμανική εφημερίδα Bild αποκάλυψε πως πρόκειται για μια 36χρονη γυναίκα ονόματι Τζέσικα Λάιντολφ. Σύμφωνα με την προσωπική ιστοσελίδα της κ. Λάιντολφ, η ίδια πρόκειται για φιλόζωη που φιλοξενεί στην οικία της διάφορα είδη ζώων, όπως άλογα, γάτες, περιστέρια και παπαγάλους.

Οι ιδιοκτήτες του κέντρου φιλοξενίας των αιλουροειδών, όπου έλαβε χώρα η φωτογράφιση, αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο γύρω από το συμβάν. Σύμφωνα με τη δική τους ιστοσελίδα, τα ζώα του κέντρου έχουν συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, όπως η σειρά «Game of Thrones» αλλά και διαφημίσεις για εταιρείες όπως η BMW.

Οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων του κέντρου, καθώς και η ασφάλειά του ελέγχθηκαν για πρώτη φορά μόλις πρόσφατα, από κτηνίατρους της περιοχής. Με αφορμή την επίθεση στο μοντέλο, η διεθνής φιλοζωική οργάνωση PETA ζήτησε τα μεγάλα αιλουροειδή να κρατούνται αποκλειστικά σε αναγνωρισμένα και κατάλληλα κέντρα διάσωσης, όπου δεν θα πέφτουν «θύματα εκμετάλλευσης» για εμπορικούς σκοπούς.

 EleftherosTypos.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...