23/09/2021

Αφγανή πρόσφυγας γέννησε υγιές κοριτσάκι σε πτήσης απόδρασης από τους Ταλιμπάν

Μέσα στο δράμα του εκτοπισμού χιλιάδων προσφύγων, στη διάρκεια μιας μεγάλης αλλαγής καθεστώτος, μιας φυσικής καταστροφής ή ενός πολέμου, ξεχωρίζουν κάποιες ιστορίες αισιοδοξίας. Ανάμεσα σε αυτές είναι η γέννηση ενός υγιέστατου μωρού από Αφγανή στη διάρκεια της πτήσης απόδρασης από τους Ταλιμπάν.

Τον τοκετό ανέλαβε η μαία Erin BrymerΌταν ειδοποιήθηκε ότι μια γυναίκα ήταν έτοιμη να γεννήσει, διαπίστωσε ότι η εγκυμονούσα δεν θα προλάβαινε να μεταφερθεί σε κατάλληλη δομή. Αποφάσισε λοιπόν να τη βοηθήσει μέσα στο αεροπλάνο με τη γέννα, η οποία ολοκληρώθηκε 10-15 λεπτά πριν από την προσγείωση στην αμερικανική αεροπορική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία. Ευτυχώς, μαμά και κόρη είναι απόλυτα υγιείς.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη, με εκατοντάδες πρόσφυγες, καμπίνα, στον πρώτο τοκετό για την Brymer εκτός νοσοκομείου. Μόλις όμως άκουσε το πρώτο κλάμα του μωρού «το τοποθετήσαμε στο στήθος της μαμάς του και άρχισε αμέσως να θηλάζει. Τότε σκέφτηκα, όλα καλά» όπως περιγράφει.

«Είναι τιμή μου που συμμετέχω σε αυτή την αποστολή» σχολίασε η Brymer στο CNN. «Είμαστε όλοι άνθρωποι, που θέλουμε τα ίδια πράγματα: υγιείς και δυνατές μαμάδες και μωρά».