Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Παραλαβή 107 εκατ. δόσεων εμβολίων μέχρι τέλος Μαρτίου- Τα 30 εκατ. από AstraZeneca

Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να παραλάβουν 107 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 μέχρι το τέλος Μαρτίου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αριθμό πολύ μικρότερο απ’ ό,τι σχεδιαζόταν αρχικά.

Βάσει των συμβολαίων που έχει υπογράψει με φαρμακοβιομηχανίες, η ΕΕ περίμενε να λάβει 120 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου μόνο από την αγγλοσουηδική εταιρεία AstraZeneca και δεκάδες εκατομμύρια άλλες δόσεις από τις Pfizer/BioNTech και Moderna.

Όμως μετά τις περικοπές που έκανε η AstraZeneca, η ΕΕ είχε αναθεωρήσει προς τα κάτω τον στόχο της μέχρι το τέλος Μαρτίου, στα 100 εκατομμύρια δόσεις.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η AstraZeneca αναμενόταν να έχει παραδώσει μέχρι σήμερα 29,8 εκατομμύρια δόσεις, στο πλαίσιο των αναθεωρημένων στόχων της.

Οι Pfizer/BioNTech θα παραδώσουν 67,5 εκατομμύρια δόσεις και η Moderna σχεδόν 10 εκατομμύρια, αριθμοί που η ΕΕ έχει δηλώσει πως ανταποκρίνονται στις αρχικές δεσμεύσεις τους.

Η ΕΕ περιμένει μεγάλη αύξηση των παραδόσεων κατά το δεύτερο τρίμηνο, για τις οποίες λέει πως θα είναι αρκετές για να εμβολιαστεί μέχρι τον Ιούλιο τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού της και να επιταχυνθεί η επιχείρηση του εμβολιασμού, που μέχρι στιγμής προχωρεί με αργούς ρυθμούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...