Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρώτος δικηγόρος – ρομπότ δουλεύει σε ΗΠΑ και Βρετανία

Θεωρείτε εφικτό ο επόμενος δικηγόρος σας να είναι ένα ρομπότ; Μπορεί αυτό να ακούγεται απίθανο, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιείται ολοένα και περισσότερο από τον νομικό κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Ο Τζόσουα Μπράουντερ δημιούργησε την καινοτόμο εφαρμογή του «DoNotPay» (Μην Πληρώνετε), εμφανίζοντάς τη ως τον «πρώτο ρομποτικό δικηγόρο στον κόσμο». Η εφαρμογή βοηθάει τους χρήστες να συντάξουν επιστολές προς δικηγόρους ή δικαστικά όργανα, όπως για την αμφισβήτηση κλήσεων παράνομης στάθμευσης.

Οπως εξηγεί ο 24χρονος ιδιοκτήτης της εταιρίας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο:

«Οι χρήστες μπορούν να γράψουν το αίτημα ή τη διαφωνία τους με δικά τους λόγια και το -βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη- λογισμικό προτείνει τον νομικά ορθό τρόπο έκφρασης της ένστασης».

Με τη σημερινή μορφή της, βοηθάει τους χρήστες στη σύνταξη ενστάσεων και επιστολών για ασφαλιστικά ζητήματα, αιτήσεις χορήγησης τουριστικής βίζας, επιστολές παραπόνων προς επιχειρήσεις ή δημοτικές αρχές, την αποζημίωση για ακυρώσεις προπληρωμένων διακοπών ή συνδρομών σε γυμναστήρια.

Η εφαρμογή αποδείχθηκε τόσο δημοφιλής, που εξαπλώθηκε σε Βρετανία και ΗΠΑ και ήδη χρησιμοποιείται από 150.000 συνδρομητές! Παρά τις επικρίσεις που δέχεται η εφαρμογή για την ανακρίβεια ορισμένων νομικών συμβουλών της, το λογισμικό του Μπράουντερ τιμήθηκε πέρυσι με βραβείο από τον Αμερικανικό Δικηγορικό Σύλλογο. Η πλειονότητα των δικηγόρων καλωσορίζει την «εισβολή» της τεχνητής νοημοσύνης στο λειτούργημά τους, καθώς το λογισμικό απαλλάσσει τη νομική ομάδα από κοπιαστική εργασία και τη… λάντζα.

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του BBC, η ποινικολόγος Σάλι Χόμπσον, στο Λονδίνο, χρησιμοποίησε το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης σε πρόσφατη περίπλοκη ποινική υπόθεση. Ο αλγόριθμος της επέτρεψε να αναλύσει περισσότερα από 10.000 έγγραφα, μειώνοντας το χρόνο προετοιμασίας της για το δικαστήριο κατά τέσσερις εβδομάδες και εξοικονομώντας περισσότερο από 50.000 στερλίνες. Οι ειδικοί εκτιμούν πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βοηθήσει σε περιπτώσεις όπως η Βραζιλία, όπου υπάρχουν 100 εκατομμύρια εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Μαρτυρία αυτοθυσίας, πίστεως, ελπίδας και αγάπης» και «μήνυμα ειρήνης σε καιρούς ανειρήνευτους» χαρακτήρισε την Έκθεση για τις θηριωδίες της ναζιστικής Γερμανίας στην Κρήτη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στη χώρα μας έχουμε 160.000 πάσχοντες ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ, αλλά έχουμε και 280.000 άτομα που βρίσκονται στο προστάδιο της άνοιας. Έχουν συμπτώματα αλλά είναι λειτουργικοί. Θέλουμε να τους εντοπίζουμε σε αυτό το στάδιο για να τους εφαρμόσουμε μεθόδους πρόληψης ενίσχυσης, ώστε να μην περάσουν στο στάδιο της άνοιας, τόνισε η πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, νευρολόγος-ψυχίατρος, Παρασκευή Σακκά. Η άνοια είναι αποκλειστικά κατάσταση της τρίτης ηλικίας Το 98% των ανθρώπων που πάσχουν από άνοια, είναι πάνω από τα 65 χρονών. Επομένως, το 2% που πάσχουν σε...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα κενά ή αδιάθετα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας αντιπροσωπεύουν το 22,9% του συνόλου (πέρυσι ήταν 22,4%). Ωστόσο, σε σημαντικό μέρος τους γίνονται εργασίες...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» προς πολλές κατευθύνσεις εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του αποδίδοντας στον Στέφανο Κασσελάκη «ύφος Τραμπ», ενώ καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα «επιλογή...