Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζική κατασκευαστική “σηκώνει” δεκαώροφη πολυκατοικία σε 28 ώρες – Βίντεο

Το εγχείρημα έγινε εφικτό χάρη στη χρήση προκατασκευασμένων τμημάτων, που συναρμολογήθηκαν μόλις τοποθετήθηκαν στη θέση τους στο κτίριο.

Η κινεζική κατασκευαστική εταιρεία BROAD Group ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός δεκαώροφου κτιρίου κατοικιών στην πόλη Τσανγκά, στην ανατολική επαρχία Χουνάν της Κίνας, σε μόλις 28 ώρες και 45 λεπτά.
Το εγχείρημα έγινε εφικτό χάρη στη χρήση προκατασκευασμένων οικοδομικών τμημάτων, που ήταν ολοκληρωμένα εξαρχής- γνωστά ως Ζωντανό Κτιριακό Σύστημα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα διάφορα εξαρτήματα του συστήματος είχαν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να μεταφερθούν από το εργοστάσιο στον χώρο ανέγερσης μέσα σε συνηθισμένα κοντέινερ.

Μόλις έφτασαν στο εργοτάξιο, τα οικοδομικά τμήματα τοποθετήθηκαν στη θέση τους με τη βοήθεια γερανού και βιδώθηκαν από τους εργάτες.

Τα υδραυλικά και το ηλεκτρολογικό δίκτυο τοποθετήθηκαν ήδη από το εργοστάσιο και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ο χρόνος για την ολοκλήρωση του κτιριακού συγκροτήματος μειώθηκε τόσο πολύ.

Σύμφωνα με την κατασκευαστική εταιρεία, τα ατσάλινα πλαίσια που ανέπτυξε έχουν σκοπό να αυξηθεί η στήριξη στις οικοδομικές μονάδες και έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής, σε σύγκριση με εκείνες που συνήθως χρησιμοποιούνται.

Εξάλλου, είναι 10 φορές πιο ελαφριά και 100 φορές δυνατότερα, ώστε οι κατοικίες να είναι σε θέση να αντέχουν σε σεισμούς και τυφώνες.

Το βίντεο με την ανέγερση του κτιρίου σε μόλις 28 ώρες και 45 λεπτά ανέβηκε στα social media και έγινε viral, με τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την ταχύτητα ολοκλήρωσης του έργου.

“Ακόμα κι έτσι είναι πολύ πιο ισχυρό από τα τυπικά αμερικανικά σπίτια” σχολίασε κάποιος.
“Ουάου, είναι πραγματικά η νέα γενιά για τις κατασκευές, όπου αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα τον χρόνο που είναι έτοιμες για την αγορά” ανέφερε ένας άλλος.
“Αυτό δεν είναι χτίσιμο ενός δεκαώροφου κτιρίου σε μια μέρα, είναι η συναρμολόγηση ενός προκατασκευασμένου κτιρίου σε 28 ώρες. Παρ’ όλ’ αυτά, πρόκειται για ένα αξιοθαύμαστο επίτευγμα” σημείωσε κάποιος σχολιαστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Μαρτυρία αυτοθυσίας, πίστεως, ελπίδας και αγάπης» και «μήνυμα ειρήνης σε καιρούς ανειρήνευτους» χαρακτήρισε την Έκθεση για τις θηριωδίες της ναζιστικής Γερμανίας στην Κρήτη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στη χώρα μας έχουμε 160.000 πάσχοντες ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ, αλλά έχουμε και 280.000 άτομα που βρίσκονται στο προστάδιο της άνοιας. Έχουν συμπτώματα αλλά είναι λειτουργικοί. Θέλουμε να τους εντοπίζουμε σε αυτό το στάδιο για να τους εφαρμόσουμε μεθόδους πρόληψης ενίσχυσης, ώστε να μην περάσουν στο στάδιο της άνοιας, τόνισε η πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, νευρολόγος-ψυχίατρος, Παρασκευή Σακκά. Η άνοια είναι αποκλειστικά κατάσταση της τρίτης ηλικίας Το 98% των ανθρώπων που πάσχουν από άνοια, είναι πάνω από τα 65 χρονών. Επομένως, το 2% που πάσχουν σε...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα κενά ή αδιάθετα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας αντιπροσωπεύουν το 22,9% του συνόλου (πέρυσι ήταν 22,4%). Ωστόσο, σε σημαντικό μέρος τους γίνονται εργασίες...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» προς πολλές κατευθύνσεις εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του αποδίδοντας στον Στέφανο Κασσελάκη «ύφος Τραμπ», ενώ καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα «επιλογή...