Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ανοίξουν τα σύνορα στους πλήρως εμβολιασμένους

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, τα σύνορα των οποίων παραμένουν κλειστά στους ξένους ταξιδιώτες από δεκάδες χώρες του κόσμου, εννοεί να τα ανοίξει ξανά τουλάχιστον σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19, δήλωσε χθες Τετάρτη αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η Ουάσινγκτον καταρτίζει νέα, «προοδευτική προσέγγιση, που θα σημάνει, με λίγες εξαιρέσεις, ότι οι αλλοδαποί που θα έρχονται στις ΗΠΑ – από όλες τις χώρες – θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι», εξήγησε η πηγή αυτή, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής της νέας πολιτικής της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ομάδες εργασίας αφιερωμένες στο ζήτημα «βρίσκονται στην πορεία της κατάρτισης της νέας πολιτικής, ώστε να είμαστε έτοιμοι, όταν έρθει η στιγμή, να κινηθούμε προς αυτό το νέο σύστημα», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Ο τόνος είναι πολύ επιφυλακτικός, πρόκειται μολαταύτα για εξέλιξη στις ΗΠΑ, που ως ακόμη και την 26η Ιουλίου, δεν ήθελαν ούτε να ακούν για τεστ και για εμβόλια ώστε να ξανανοίξουν τα σύνορά τους.

Για την ώρα, οι ταξιδιώτες από την Ευρώπη, την Ινδία, τη Βραζιλία, όπως και από την Κίνα, δεν μπορούν να εισέλθουν στην αμερικανική επικράτεια εκτός αν υπάρχει επιτακτικός και συγκεκριμένος λόγος.

Η Ουάσινγκτον συνεχίζει να κωφεύει στην εκκλήσεις, ειδικά των Ευρωπαίων, να υπάρξει αμοιβαιότητα.

Ενώ οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να ανοίξουν τα δικά τους σύνορα στους Αμερικανούς, υπό τον όρο πως είτε έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 ή είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, οι ταξιδιώτες από τον χώρο Σένγκεν, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία δεν μπορούν, αντιθέτως, να εισέρχονται στις ΗΠΑ από τον Μάρτιο του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η μοναδική αισθητική του μικρότερου SUV στη γκάμα της Alfa Romeo, που υπογράφει ο Αλέξανδρος Λιώκης, συνδυάζεται με συναρπαστικές επιδόσεις και μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Εύβοιας και τους στηρίζει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές καταστροφές...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, τα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των πελατών, το Master έχει αναβαθμιστεί τόσο σε επίπεδο σχεδίασης και εξοπλισμού, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Παράλληλα,...