Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία-Covid-19: Η κυβέρνηση παρατείνει τη στήριξη των πιο ευάλωτων

Μορατόριουμ στις εξώσεις ή στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος: η ισπανική κυβέρνηση παρέτεινε σήμερα έως τα τέλη Οκτωβρίου ένα πακέτο μέτρων που στοχεύει να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους πολίτες να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας.

Αρχικά, η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ είχε υιοθετήσει αυτά τα μέτρα τον Μάρτιο του 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Αυτά τα μέτρα, η ισχύς των οποίων επρόκειτο να λήξει στις 9 Αυγούστου, θα παραταθούν έως τις 31 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ιζαμπέλ Ροντρίγκεθ, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα μολύνσεων.

Με τον τίτλο «κοινωνική ασπίδα», το σύνολο των μέτρων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προσωρινή αναστολή στις εξώσεις οικογενειών, που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα να πληρώσουν το ενοίκιό τους εξαιτίας της πανδημίας, και μια απαγόρευση των διακοπών ηλεκτρικών ρεύματος, νερού ή αερίου λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

«Ας ελπίσουμε ότι (στα τέλη Οκτωβρίου) οι υγειονομικοί δείκτες θα μας πουν ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς αυτήν την ασπίδα», συμπλήρωσε η Ροντρίγκεθ.

Η Ισπανία, η οικονομία της οποίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, είδε το ΑΕΠ της να καταγράφει πτώση 10,8% τον περασμένο χρόνο, ένα από τα χειρότερα αποτελέσματα μεταξύ των βιομηχανικών χωρών. Η οικονομία ανέκαμψε έκτοτε και αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 6,5% φέτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, τα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Εύβοιας και τους στηρίζει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές καταστροφές...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εστιάζοντας αποκλειστικά στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG), η έκθεση καλύπτει τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου, από την εξόρυξη και την κατεργασία πρώτων υλών...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό θα ικανοποιήσει τους εργαζόμενους, διότι λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τον πληθωρισμό, αλλά και τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας,...