Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Φάουτσι: Ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ εξελίσσεται σε «πανδημία μεταξύ των ανεμβολίαστων»

Την απογοήτευσή του για την διαχείριση της πανδημίας από τις Αρχές των αμερικανικών πολιτειών με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού εξέφρασε ο «Τσιόδρας των ΗΠΑ», Άντονι Φάουτσι επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ οδεύουν προς λάθος κατεύθυνση.

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ που καθοδηγεί την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, προειδοποιεί σε χθεσινή συνέντευξή του στο CNN ότι, αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. Και γι΄αυτό, όπως είπε, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η μετάλλαξη «Δέλτα» του κορωνοιού.

Ο καθηγητής Φάουτσι τόνισε επίσης ότι οι αξιωματούχοι υγείας εξετάζουν το ενδεχόμενο να επαναφέρουν τη χρήση μάσκας στους εμβολιασμένους Αμερικανούς σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τα νέα κρούσματα της νόσου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι υπό εξέταση η τρίτη ενισχυτική δόση σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η κατάσταση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ εξελίσσεται σε «πανδημία μεταξύ των ανεμβολίαστων», υπογράμμισε ο Δρ. Φάουτσι μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο.

Στις ΗΠΑ, ήδη τουλάχιστον 162,7 εκατομμύρια πολίτες – δηλαδή το 49% του πληθυσμού – έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ιδιαίτερα χαμηλά στις νότιες πολιτείες, όπου λιγότεροι από τους μισούς κατοίκους έχουν κάνει την πρώτη τους δόση .

Μέχρι στιγμής, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί πάνω από 34 εκατομμύρια κρούσματα του κορωνοϊού ενώ 610.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου.

Η τάση αποδίδεται, σ΄ένα βαθμό, στην ταχεία εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης «Δέλτα»
του Covid.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 40% των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού καταγράφονται στις νότιες πολιτείες και κυρίως σε τρεις περιοχές: Φλόριντα, Τέξας, Μισούρι.

Στη συνέντευξή του στο CNN, ο Αμερικανός κορυφαίος επιδημιολόγος υποστήριξε ότι οι τοπικές αρχές στις πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού πρέπει να κάνουν περισσότερα για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν κατά της νόσου Covid.

Tόνισε επίσης ότι οι τοπικές αρχές θα μπορούσαν να εκδώσουν τους δικούς τους κανόνες, υπό την καθοδήγηση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Για παράδειγμα, στην περιοχή του Λος Άντζελες, οι μάσκες είναι πλέον υποχρεωτικές σε εσωτερικούς χώρους τόσο για εμβολιασμένους όσο και για ανεμβολίαστους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

ΕΛΛΑΔΑ

«Δώσαμε ισχυρό ρόλο στα μέλη για το ευρωψηφοδέλτιο άρα ακούσαμε περισσότερο τη δημοκρατική λειτουργία» ανέφερε ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος που...