Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μαϊάμι: Μητέρα και κόρη επιβιώνουν μετά την πτώση τους από τον ένατο όροφο του κτηρίου που κατέρρευσε

Η επιβίωση των δύο γυναικών αποτελεί μια από τις ελάχιστες «αχτίδες» αισιοδοξίας στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε μετά την κατάρρευση ουρανοξύστη στο Μαϊάμι.

Η κατάρρευση που έλαβε χώρα στο Μαϊάμι στις 24 Ιουνίου στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 20 ανθρώπους, ενώ περίπου 120 ακόμη αγνοούνται. Μέσα από τα συντρίμμια του ουρανοξύστη, οι ομάδες διάσωσης κατάφεραν  να ανασύρουν ορισμένους κατοίκους, για τους οποίους ακόμη υπάρχει ελπίδα. Μεταξύ αυτών ήταν η 16χρονη Ντέβεν Γκονζάλεζ και η μητέρα της, Άντζελα, οι οποίες διέμεναν στον ένατο όροφο του κτηρίου.

Οι γυναίκες έπεσαν από τον ένατο όροφο, καταλήγοντας στο πέμπτο, όπου τις εντόπισαν λίγο αργότερα οι διασώστες.

Την στιγμή της διάσωσής της, η 16χρονη Ντέβεν βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Όντας πρωταθλήτρια του βόλεϊ, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε να πει στους διασώστες ήταν ότι σε λίγες μέρες, έχει αγώνα. Η κοπελίτσα μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο, έχοντας υποστεί πολλαπλά κατάγματα στον μηρό της, για τα οποία έπρεπε να χειρουργηθεί. Όταν την επισκέφθηκε η προπονήτριά της, η Ντέβεν της ζήτησε συγγνώμη που δεν μπόρεσε να παραστεί στις προπονήσεις.

«Της είπα: Ας εστιάσουμε σ’ εσένα προς το παρόν και όχι στο βόλεϊ», δηλώνει η προπονήτρια, Έιμι Μόργκαν. Η Μόργκαν περιέγραψε τη Ντέβεν ως ένα κορίτσι ακούραστο, που κυνηγά τους στόχους της με ατσαλένια θέληση και πάθος. Η προπονήτρια γνωστοποίησε, ακόμα, πως η μητέρα της Ντέβεν νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο με την κόρη της, επικοινωνώντας μαζί της τακτικά μέσω βιντεοκλήσεων.

Η 16χρονη Ντέβεν Γκονζάλεζ (αριστερά) κατάφερε- ως εκ θαύματος- να επιβιώσει από την τραγωδία στο Μαϊάμι. Εδώ εικονίζεται με τη φίλη και συμπαίκτριά της στο βολεϊ, Λία Ντεβό.

Η ιστορία των δύο γυναικών έγινε αρχικά γνωστή μέσω μιας φίλης της Ντέβεν, ονόματι Λία Ντεβό. Η Ντεβό είναι μια συμπαίκτρια της Ντέβεν που, μετά το τραγικό συμβάν, κάνει ό,τι μπορεί για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια της φίλης της. Σύμφωνα με την Ντεβό, η μεγαλύτερη αδερφή της Ντέβεν, Τέιλορ, στάθηκε επίσης τυχερή, καθώς την ώρα της κατάρρευσης απουσίαζε από το σπίτι.

Δυστυχώς, ο πατέρας της οικογένειας, Έντγκαρ Γκονζάλεζ, συγκαταλέγεται στους 120 ενοίκους του κτηρίου που ακόμα αγνοούνται. «Δεν έχουμε ακόμη κανένα νέο του», γράφει η Ντεβό. «Προσευχόμαστε για ένα θαύμα».

Η προπονήτρια της Ντέβεν δηλώνει πως η μικρή γνωρίζει ότι ο πατέρας της αγνοείται, κάτι που δεν τη βοηθά να ξεπεράσει το σοκ της πλήρως, παρά τη βελτίωση της δικής της υγείας, μέρα με τη μέρα. «Δεν σταματά να λέει: “Ο πατέρας μου αγνοείται, ο πατέρας μου αγνοείται. Βουρκώνει κάθε φορά που το θυμάται».

Όλοι οι γνωστοί και φίλοι της οικογένειας, αλλά και τρίτοι που παρακολούθησαν την τραγωδία στο Μαϊάμι με αγωνία, ελπίζουν να δοθεί ένα οριστικά αίσιο τέλος στο δράμα των Γκονζάλεζ. Πολλοί έχουν προχωρήσει σε δωρεές ώστε η οικογένεια να ορθοποδήσει, συγκεντρώνοντας ως τώρα το ποσό των 100.000 δολαρίων. Η πρωτοβουλία της συγκέντρωσης χρημάτων ξεκίνησε από την ομάδα βόλεϊ της Ντέβεν, που έχει επηρεαστεί βαθύτατα από το περιστατικό. «Μας λείπει πολύ η Ντέβεν. Ανυπομονούμε να την δούμε να στέκεται στα πόδια της ξανά», λέει η Ντεβό.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να είμαστε υποστηρικτικές, αλλά νιώθουμε απελπισμένες που δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω», συμπληρώνει η προπονήτρια Μόργκαν. «Η καθεμία από εμάς θα ήταν στα ερείπια, να ψάχνει για τον πατέρα της Ντέβεν, αν μπορούσε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η μοναδική αισθητική του μικρότερου SUV στη γκάμα της Alfa Romeo, που υπογράφει ο Αλέξανδρος Λιώκης, συνδυάζεται με συναρπαστικές επιδόσεις και μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, τα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Εύβοιας και τους στηρίζει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές καταστροφές...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των πελατών, το Master έχει αναβαθμιστεί τόσο σε επίπεδο σχεδίασης και εξοπλισμού, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Παράλληλα,...