Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός – Βρετανία: Φόβοι για 100.000 ημερήσια κρούσματα

Τις 100.000 θα μπορούσαν να αγγίξουν τα ημερήσια κρούσματα της νόσου Covid-19 έως τον Αύγουστο, στην Βρετανία σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Σαγίντ Τζαβίντ, ο οποίος χαιρέτισε το «τείχος προστασίας»  και την τεράστια προσπάθεια εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την ώρα που η Μεγάλη Βρετανία ετοιμάζεται να χαλαρώσει πλήρως τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού με τη πλήρη άρση του lockdown, η Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή Κρίσιμων Καταστάσεων (SAGE) προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, κάνοντας λόγο για «έκρηξη» κρουσμάτων παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών εξαιτίας της «μετάλλαξης Δέλτα».

Ταυτόχρονα, ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, Στίβεν Ράιχερ, προειδοποίησε πως η Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να έχει ένα εκατομμύριο κρούσματα το μήνα με τη χαλάρωση των μέτρων «κυρίως σε νέους ανθρώπους. Από την πλευρά του ο επιδημιολόγος, Νιλ Φέργκιουσον, προειδοποίησε πως τα νέα κρούσματα θα φτάσουν τα 200.000 την ημέρα, σύμφωνα με τον independent.

Στο έγγραφο της SAGE αναφέρεται πως «υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για αύξηση του επιπολασμού, των νοσηλειών, ακόμη και των θανάτων που παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα λόγω των εμβολιασμών» και πρέπει να διατηρηθούν οι δείκτες σε χαμηλά επίπεδα. «Σκληρότερα μέτρα ενδεχομένως να παρθούν το φθινόπωρο και το χειμώνα», σημειώνεται.

Ο κορονοϊός ευθύνεται για το 12% των θανάτων σε Αγγλία και Ουαλία το 2020

Πάνω από ένας στους δέκα θανάτους που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2020 στην Αγγλία και στην Ουαλία αποδίδεται στον κορονοϊό, σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS). Συγκεκριμένα, σε 73.766 περιπτώσεις, δηλαδή στο 12% του συνόλου των θανάτων, το ληξιαρχικό πιστοποιητικό ανέφερε την COVID-19 ως αιτία θανάτου.

Ο χειρότερος μήνας ήταν ο Απρίλιος του 2020, στην κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας, όταν καταγράφηκαν 29.435 θάνατοι λόγω Covid.

Σύμφωνα με το ONS, πέρυσι σημειώθηκαν περισσότεροι θάνατοι παρά γεννήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνολικά πέθαναν 689.629 άνθρωποι και γεννήθηκαν 683.191.

Πρόκειται για την πρώτη χρονιά με περισσότερους θανάτους από γεννήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1976. Είναι τα μοναδικά δύο έτη που κάτι τέτοιο συμβαίνει στη χώρα μετά από την αρχή του 20ού αιώνα.

Παράλληλα, το ONS επισημαίνει ότι ο αριθμός των θανάτων το 2020 είναι ο μεγαλύτερος στη χώρα μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η μοναδική αισθητική του μικρότερου SUV στη γκάμα της Alfa Romeo, που υπογράφει ο Αλέξανδρος Λιώκης, συνδυάζεται με συναρπαστικές επιδόσεις και μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Εύβοιας και τους στηρίζει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές καταστροφές...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, τα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των πελατών, το Master έχει αναβαθμιστεί τόσο σε επίπεδο σχεδίασης και εξοπλισμού, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Παράλληλα,...