Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν προκαλεί αναστάτωση στις ρωσικές ελίτ με νέο νόμο για τις… σαμπάνιες

Οι ρωσικές ελίτ θα μείνουν χωρίς Moët et Chandon, Veuve Cliquot και Dom Perignon; Είναι πιθανό, αν ο όμιλος LVMH κάνει πράξη την απειλή του να σταματήσει τις εξαγωγές της σαμπάνιας αντιδρώντας στον νέο νόμο του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που βαφτίζει «σαμπάνια» του ρωσικούς αφρώδεις οίνους και ονομάζει την σαμπάνια…αφρώδη οίνο.

Για την ακρίβεια, ρύθμιση του νέου νόμου ορίζει πως μόνο οι ρωσικοί αφρώδεις οίνοι θα ονομάζονται πλέον σαμπάνια, ενώ η πραγματική γαλλική σαμπάνια θα πρέπει στο εξής να ονομάζεται αφρώδης οίνος.

Η ρωσική θυγατρική του γαλλικού ομίλου LVMH που παρασκευάζει τις διάσημες σαμπάνιες Moët et Chandon, Veuve Cliquot και Dom Perignon προειδοποίησε ήδη τους τοπικούς της συνεργάτες ότι απαντά στον νέο νόμο σταματώντας τις αποστολές προς την Ρωσία.

Ο όρος «σαμπάνια» αποτελεί ονομασία προελεύσεως τον οποίο υπερασπίζεται με πάθος η Γαλλία υπενθυμίζοντας ότι η σαμπάνια πρέπει να προέρχεται από συγκεκριμένη περιοχή της Καμπανίας για να έχει το δικαίωμα να ονομάζεται «σαμπάνια».

Η απόφαση αυτή δεν θα προκαλέσει σεισμό στην αγορά, θεωρεί ο ρώσος ειδικός του τομέα Βαντίν Ντρομπίζ, υπενθυμίζοντας ότι ο όμιλος LVMH κατέχει αρκετά περιορισμένο μέρος της αγοράς στην Ρωσία και είναι πεπεισμένος ότι οι ρώσοι πελάτες θα βρουν ισάξια εναλλακτικά προϊόντα.

«Δεν θα υπάρξει πραξικόπημα ή αυτοκτονίες εν σειρά στους κόλπους των ρωσικών ελίτ απλά και μόνο επειδή δεν θα βρίσκουν πια Moët», ισχυρίζεται.

Την άποψή του δεν συμμερίζεται καθόλου η Αννα Τσερνισόβα, σύμβουλος αγοράς, που αναρωτιέται για τον σκοπό του νέου νόμου.

«Το τηλέφωνό μου δεν έχει σταματήσει να χτυπά, οι πελάτες μου προσπαθούν να δουν τι θα κάνουν», λέει η Τσερνισόβα, μία από τις επαγγελματικές δραστηριότητες της οποίας είναι να βοηθά τους πελάτες να συγκροτήσουν κάβες με μπουκάλια εξαιρετικού χαρακτήρα.

«Πώς θα οπισθοχωρήσουν; Πολλοί πολιτικοί αξιωματούχοι αγαπούν αυτές τις σαμπάνιες», λέει και αναρωτιέται ποιος μπορεί να είναι ο στόχος του ρωσικού κοινοβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...