Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μπάκιγχαμ: Ο Κάρολος δεν θέλει πρίγκιπα τον εγγονό του Άρτσι – Δεν αναγνωρίζει τίτλο στον γιο του Χάρι και της Μέγκαν

Οι κακές σχέσεις του πρίγκιπα Χάρη και της συζύγου του, Μέγκαν με το Παλάτι του Μπακιγχάμ είναι από καιρό γνωστές. Αυτό που δεν γνώριζαν πολλοί την αιτία που πυροδότησε αυτή την ένταση.

Η συνέντευξη του ζευγαριού στην αμερικανίδα δημοσιογράφο-παρουσιάστρια Όπρα Ουίνφρει τάραξε τα θεμέλια του Παλατιού και τους έφερε σε δύσκολη θέση αφού υπήρξαν κατηγορίες ακόμη και για ρατσισμό απέναντι στον μικρό Άρτσι, τον πρώτο γιο του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Ο βρετανικός τύπος, αποκαλύπτει πως ένας βασικός λόγος του βασιλικού «ψυχρού πολέμου», είναι η απόφαση του Πρίγκιπα Καρόλου -και διάδοχου του θρόνου- να μικρύνει τον βασιλικό κύκλο και να στερήσει τον τίτλο του «πρίγκιπα» στον εγγονό του Άρτσι.

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο, τα εγγόνια του μονάρχη μόλις ανέβει στον θρόνο παίρνουν τον τίτλο πρίγκιπας-πριγκίπισσα. Ωστόσο, ο Κάρολος φαίνεται πως θέλει να μικρύνει τον «βασιλικό κύκλο», διότι, όπως υποστηρίζει οι Βρετανοί πολίτες έχουν κουραστεί να βλέπουν μια μεγάλη ουρά εν δυνάμει διαδόχων οι οποίοι απολαμβάνουν τα προνόμια που τους δίνει ο τίτλος τους. Επιπλέον, ακόμη και χαριτολογώντας έχει πει: «στο τέλος θα πέσει το μπαλκόνί του Μπάκιγχαμ από τον βασιλικό κόσμο που μαζεύει».

Η πληροφορία αυτή, φαίνεται πώς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στη σχέση του ζευγαριού Χάρι-Μέγκαν με την βασιλική οικογένεια. Μάλιστα, το ζευγάρι είχε αρνηθεί τον τίτλο του Λόρδου καθώς, πίστευαν ότι όταν ανέβει στον θρόνο ο πατέρας του Χάρι, Κάρολος, θα γίνει πρίγκιπας. Σημειώνεται, πως ο μόνος «δικαιούχος» για τον πριγκιπικό τίτλο είναι ο Τζώρτζ, πρωτότοκος γιος του Ουίλιαμ και της Κέιτ και πιθανός διάδοχος. Όμως τα άλλα δύο παιδιά του ζεύγους έλαβαν πριγκιπικούς τίτλους ως «δώρο» από τη Βασίλισσα Ελισσάβετ.

Ενημερώθηκαν όμως για την πρόθεση του Κάρολου και αυτό τους εξόργισε. Θεώρησαν ότι συνδέεται και με την ανησυχία που είχαν τα βασιλικά μέλη για το χρώμα του μωρού, καθώς η Μέγκαν είναι μιγάδα, κατηγορώντας το παλάτι για ρατσισμό.

Την ίδια ώρα, οι σχέσεις των δύο αδερφών Ουίλιαμ και Χάρι είναι επίσης κακές. Μπορεί στην κηδεία του παππού τους να κράτησαν χαμηλούς τόνους, όμως οι διαφορές τους δεν γεφυρώθηκαν. Σε λίγες η μέρες μάλιστα, αναμένεται η εκδήλωση για την ανάδειξη του αγάλματος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, για το οποίο ο Χάρι θα ταξιδέψει από την Καλιφόρνια στο Παλάτι. Έχει ζητήσει να επιλέξει δημοσιογράφο που θα τον εκπροσωπήσει καθώς δεν εμπιστεύεται τον Βρετανικό τύπο και τον θεωρεί εχθρικό και μεροληπτικό απέναντι στον ίδιο και την οικογένεια του.

Σημειώνεται πως οι σχέσεις των δύο αδερφών βρέθηκαν στο ναδίρ ύστερα από την κατηγορία του Ούλιαμ και της Κέιτ ότι η Μέγκαν ασκούσε μπούλινγκ στο βασιλικό προσωπικό. Κάτι που η ίδια κατηγορηματικά αρνείται και απαντά, πως γίνεται για να σπιλώσουν τον χαρακτήρα της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η μοναδική αισθητική του μικρότερου SUV στη γκάμα της Alfa Romeo, που υπογράφει ο Αλέξανδρος Λιώκης, συνδυάζεται με συναρπαστικές επιδόσεις και μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Εύβοιας και τους στηρίζει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές καταστροφές...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, τα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των πελατών, το Master έχει αναβαθμιστεί τόσο σε επίπεδο σχεδίασης και εξοπλισμού, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Παράλληλα,...