Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

G7: Οι χαλαρές στιγμές των Μπάιντεν με τζιν και sneakers και οι ξυπόλητες «Πρώτες Κυρίες» [εικόνες & βίντεο]

G7: Χαλαροί, ευδιάθετοι και χαμογελαστοί κατέφθασαν οι Τζο και Τζιλ Μπάιντεν στο Ηνωμένο Βασίλειο για την Σύνοδο των G7.

Μάλιστα, το ζευγάρι, ντυμένο απλά με sneakers και τζιν, αποφάσισε να καθίσει στο υπαίθριο καθιστικό του Tregenna Castle Hotel, με τους επισκέπτες και τον Τύπο να εκπλήσσονται καθώς δεν ήταν κάτι προγραμματισμένο.

Ο ανταποκριτής του BBC στη Βόρεια Αμερική Τζον Σόπελ, έγραψε στο Twitter: «Πρώτη φορά στην καριέρα μου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έρχεται και κάθεται στο τραπέζι δίπλα μου και παραγγέλνει ένα ποτό. Προσπαθώ να το παίξω αδιάφορος. Ελπίζω να μην αποκαλύπτω κρατικά μυστικά, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος ήπιε αναψυκτικό ενώ η Πρώτη Κυρία ένα ποτήρι κρασί. Ούτε μπύρα ούτε μηλίτη».

Οι ξυπόλητες πρώτες κυρίες

Νωρίτερα, η Downing Street είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες από τη συνάντηση των δύο πρώτων Κυριών της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ, στην παραλία της Κορνουάλης, με τον ενός έτους γιο του Μπόρις Τζόνσον.

Μάλιστα, οι δύο Πρώτες Κυρίες ήταν χαλαρές και φωτογραφήθηκαν ξυπόλητες (η Τζιλ Μπάιντεν κρατούσε τις σαγιονάρες της στο χέρι) στην αμμουδιά, ενώ δοκίμασαν και έβαλαν τα πόδια τους στο νερό, με τον Τζόνσον τζούνιορ με την πάνα του και τα ξανθά μπουκλάκια του να κλέβει ωστόσο την παράσταση.

Το τζάκετ με τη λέξη «Love»

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εμφανίστηκε χθες, φορώντας ένα μαύρο τζάκετ με την λέξη «LOVE» κεντημένη στην πλάτη, στη διάρκεια συνάντησης με τον Τζο Μπάιντεν, τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την σύζυγό του, Κάρι, πριν την επερχόμενη Σύνοδο της G7.

«Νομίζω πως φέρνουμε αγάπη από την Αμερική», είπε η Τζιλ Μπάιντεν σε δημοσιογράφους. «Είναι ένα παγκόσμιο συνέδριο, και προσπαθούμε να φέρουμε ενότητα σε όλο τον πλανήτη. Και νομίζω πως είναι σημαντικό, αυτή τη στιγμή, ο κόσμος να νιώσει ασφάλεια για όλες τις χώρες και ελπίδα μετά από αυτόν τον χρόνο πανδημίας».

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ είπε επίσης ότι με τον σύζυγό της ανυπομονούν για ένα «συναρπαστικό κομμάτι της επίσκεψης», όταν θα περάσουν χρόνο με την βασίλισσα Ελισάβετ. «Το περιμέναμε εδώ και εβδομάδες, και τώρα είμαι επιτέλους εδώ, και είναι μια όμορφη αρχή», σημείωσε.

Τα Εμβόλια κορονοϊού στο επίκεντρο των συζητήσεων

Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Ομάδας των 7 (G7) εξετάζουν την περίπτωση αναδιανομής 100 δισ. δολαρίων από τους πόρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να βοηθήσουν χώρες που πασχίζουν περισσότερο να αντιμετωπίζουν την κρίση COVID-19, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το θέμα θα είναι στο τραπέζι όταν οι ηγέτες της G7 συζητήσουν για το πώς να βοηθήσουν τον κόσμο να εξέλθει από την πανδημία στη διάρκεια τριήμερης συνόδου κορυφής στην Κορνουάλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας που ξεκινά σήμερα.

«Οι ΗΠΑ και οι εταίροι μας στην G7 εξετάζουν ενεργά μια παγκόσμια προσπάθεια να πολλαπλασιαστεί ο αντίκτυπος από την προτεινόμενη κατανομή Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων (SDR) στις χώρες που βρίσκονται περισσότερο σε ανάγκη», ανέφερε το γραφείο του Αμερικανού προέδρου.

«Με πιθανό μέγεθος έως 100 δισ. δολάρια, η προτεινόμενη προσπάθεια θα στηρίξει περαιτέρω τις υγειονομικές ανάγκες –συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών – και θα συμβάλλει σε πιο “πράσινη”, πιο εύρωστη οικονομική ανάκαμψη στις ευπαθείς χώρες και θα προωθήσει μια πιο ισορροπημένη, διατηρήσιμη και ανοικτή σε όλους παγκόσμια ανάκαμψη».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε χθες από τα άλλα κράτη της G7 να καταλήξουν σε συμφωνία για την ανακατανομή 100 δισ. δολαρίων σε SDR στα αφρικανικά κράτη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Εορτή του Αγίου Γεωργίου σήμερα και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, τιμάται η μνήμη του. Η ημερομηνία μνήμης του, είναι κινητή, αλλά συνήθως εορτάζεται...

ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία του Λος Άντζελες απομάκρυνε χθες Κυριακή έναν φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό που είχε στηθεί στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (University of South California, USC)...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο καλά νέα για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας καταφθάνουν τις τελευταίες μέρες σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη. Το πρώτο αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης της ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο εφέτος ο οποίος,...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στο θέμα της γρίπης των πτηνών, αλλά και στον κορονοϊό, τα εμβόλια, τις παρενέργειες και στο κατά πόσο όλα αυτά αποτελούν απειλές για τους...