13/06/2021

Το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας η καλύτερη πόλη για να ζεις – «Βουτιά» 20 θέσεων για την Αθήνα λόγω πανδημίας

Ανακατατάξεις σε μια σειρά ζητημάτων θεμάτων που αφορούν στην ποιότητα ζωής, φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού, όπως φαίνεται από τον δείκτη Global Liveability για το 2021 της λίστας του Economist Intelligence Unit, όπου παρουσιάζονται οι καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς.

Η λίστα καταρτίζεται κάθε χρόνο ενώ αξιολογούνται 140 πόλεις, με βάση 30 κριτήρια, όπως το επίπεδο ζωής, οι υποδομές μεταφορών, η εγκληματικότητα, η πολιτική και οικονομική σταθερότητα, η πρόσβαση στην Υγεία και την Παιδεία. Τα στοιχεία για τη φετινή έκθεση συγκεντρώθηκαν την περίοδο 22 Φεβρουαρίου και 21 Μαρτίου 2021.

Ανατροπή σημειώθηκε στην πρώτη θέση των 140 χωρών της λίστας, όπου το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας θεωρείται η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς. Κι ενώ οι πόλεις της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και της Νέας Ζηλανδίας είδαν την κατάταξή τους να ανεβαίνει, αντίθετη ήταν η εικόνα στην Ευρώπη, που οι πόλεις υποχώρησαν, κάτι που συνέβη και με την Αθήνα, που κατατάσσεται και στις 10 πόλεις με τη μεγαλύτερη «μείωση» στο σκορ.