Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τζεφ Μπέζος: Ετοιμάζει τα…μπαγκάζια του για διαστημικό ταξίδι με δικό του πύραυλο

Στις 20 Ιουλίου, ο Τζεφ Μπέζος θα πάψει να αποτελεί τον πλουσιότερο άνθρωπο πάνω στη Γη. Εκείνη την ημέρα, ο μεγιστάνας σκοπεύει να εκτοξευθεί στο διάστημα, συμμετέχοντας στην πρώτη επανδρωμένη πτήση του πυραύλου «New Shepard», της δικής του αεροδιαστημικής εταιρείας Blue Origin.

Μαζί με τον Μπέζος πρόκειται να ταξιδέψει και ο μικρότερος αδερφός του, ο Μαρκ, ο οποίος έχει υπάρξει διαφημιστής, αλλά και εθελοντής πυροσβέστης. Το τρίτο μέλος της ομάδας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και θα καθοριστεί σύντομα μέσω μιας δημοπρασίας, τα έσοδα από την οποία θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μέχρι στιγμής, τα ποσά που προσφέρουν οι πλειοδότες- και υποψήφιοι αστροναύτες- ξεπερνούν τα 2,8 εκατ. δολάρια.

«Βλέποντας τη Γη από το διάστημα, αλλάζεις σαν άνθρωπος», δήλωσε ο Τζεφ Μπέζος σε πρόσφατο βίντεο που κυκλοφόρησε ο ίδιος. «Αλλάζει η σχέση σου με τον πλανήτη και την ανθρωπότητα. Το ταξίδι αυτό συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερές μου επιθυμίες, είναι κάτι που ήθελα να κάνω όλη μου τη ζωή», τόνισε.

«Δεν περίμενα να θέλει να συμμετάσχει στην πρώτη πτήση του πυραύλου. Ειδικά όταν ζήτησε από εμένα να τον συνοδεύσω, έμεινα άναυδος. Τι υπέροχη ευκαιρία, όχι μόνο να κάνει κανείς αυτό το ταξίδι, αλλά μάλιστα να ταξιδέψει δίπλα στον καλύτερό του φίλο», είπε ο αδερφός του.

Η πτήση θα διαρκέσει μόλις λίγα λεπτά, συμπεριλαμβανομένων 3 λεπτών όπου το σκάφος θα υπερβεί το υψόμετρο των 100 χιλιομέτρων, περνώντας σε μια ζώνη όπου παρατηρείται απουσία βαρύτητας. Μετά από 7 λεπτά, το όχημα θα προσγειωθεί αυτόνομα, ενώ η κάψουλα των επιβατών θα επιστρέψει στη Γη με τη βοήθεια αλεξίπτωτων, τρία λεπτά μετά την προσγείωση του κύριου σώματος του πυραύλου.

Οι δοκιμές του πυραύλου New Shepard της Blue Origin ξεκίνησαν το 2015. Το όχημα πήρε το όνομά του από τον Alan Shepard, τον πρώτο Αμερικανό και δεύτερο άνθρωπο παγκοσμίως που βρέθηκε στο διάστημα. Η ημερομηνία εκτόξευσης του πυραύλου αναμένεται να συμπέσει με την 52η επέτειο της προσγείωσης του Apollo 11 στη Σελήνη.

Φέροντας μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν στον επιβάτη μια θέα που κόβει την ανάσα και διαθέτοντας 6 άνετες θέσεις για τους επιβάτες, ο New Shepard σχεδιάστηκε με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί για τον λεγόμενο διαστημικό τουρισμό. Μετά την εγκαινίαση του πυραύλου από τον Τζεφ Μπέζος, το  κοινό θα μπορεί να κλείσει θέση σε ένα από τα μελλοντικά ταξίδια του πυραύλου, σε τιμές που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου....

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το νούμερο εφτά της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν εμφανώς συγκινημένο από την κατάκτηση του φετινού τουρνουά Masters 1.000 του Monte Carlo. Δείτε τι δήλωσε ο...

ΕΛΛΑΔΑ

Στις επόμενες κινήσεις του Ισραήλ όπως και στις αποφάσεις του Βενιαμίν Νετανιάχου και του πολεμικού του συμβουλίου είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας....

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινάει σήμερα το νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ. Το «ολοκληρωμένο...