Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αστεροειδής 183 μέτρων θα πλησιάσει σήμερα τη Γη – Πόσο επικίνδυνος είναι

Ένας τεράστιος αστεροειδής αναμένεται να περάσει αρκετά κοντά από τη Γη περίπου στα 4,5 εκατ. μίλια, δηλαδή 7,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα σήμερα Τρίτη (1/6), όπως αναφέρει το εργαστήριο Jet Propulsion της NASA.

Ο αστεροειδής, γνωστός και ως 2021 KT1, είναι περίπου 183 μέτρα, όσο και ο Ολυμπιακός Πύργος της Νέας Υόρκης και η Διαστημική Βελόνα του Σιάτλ.

Σύμφωνα με το USA TODAY, η NASA θεωρεί τον αστεροειδή ως ένα «εν δυνάμει επικίνδυνο αντικείμενο» καθώς έχει μέγεθος που υπερβαίνει τα 150 μέτρα και θα περάσει εντός 7,4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας.

Το εργαστήριο της NASA υπολογίζει ότι ο αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη με περίπου 64.300 χιλιόμετρα την ώρα και παρόλο που δεν αναμένεται να χτυπήσει άμεσα τη Γη, η υπηρεσία τον έχει υπό στενή παρακολούθηση.

Τέσσερις μικρότεροι αστεροειδείς σε μέγεθος ενός αεροπλάνου ή ενός σπιτιού, αναμένονται να περάσουν κοντά από τη Γη από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη, αλλά κανένας από αυτούς δεν θεωρείται «δυνητικά επικίνδυνος».

Παρόλο που η Γη δεν έχει δεχθεί εδώ και δεκαετίες κάποιο ισχυρό πλήγμα από αστεροειδή, υπάρχουν μικροί αστεροειδείς οι οποίοι περνούν ανάμεσα στη Γη και την τροχιά της Σελήνης αρκετές φορές κάθε μήνα, σύμφωνα με το τμήμα «Πλανητικής Άμυνας» της NASA.

Aστεροειδής: Ποιους τρόπους αποτροπής χτυπημάτων μελετά η NASA
Σημειώνεται πως η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία μελετά τρόπους αποτροπής χτυπημάτων από αστεροειδείς σε περίπτωση που κάποιος αποτελέσει όντως μια μεγάλη απειλή για τη Γη.

Μια από αυτές τις τεχνικές ονομάζεται «βαρυτικό ρυμουλκό», το οποίο περιλαμβάνει ένα διαστημικό σκάφος που χρησιμοποιεί αμοιβαία έλξη βαρύτητας από έναν δορυφόρο για να αλλάξει τη διαδρομή του αστεροειδούς. Αυτή η μέθοδος ωστόσο βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες το βράδυ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα μελέτη. Η ερευνητική ομάδα...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες...

ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή έρευνα με θέμα «Ψυχολογική Ασφάλεια στην Εργασία: Διερευνώντας Προκλήσεις & Ευκαιρίες» πραγματοποίησε η KPMG με σκοπό να εστιάσει στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας,...