Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ενθουσιασμός, αλλά και σφοδρή κριτική για το πρώτο «Ξενοδοχείο με πολικές αρκούδες» του κόσμου

Ένα ξενοδοχείο το οποίο διαφημίζεται ως το πρώτο «ξενοδοχείο με πολικές αρκούδες του κόσμου» άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, στη βορειοανατολική Κίνα.

Το ξενοδοχείο αποτελεί μέρος ενός θεματικού πάρκου με θέμα το Βόρειο Πόλο, που βρίσκεται στην επαρχία Χαρμπίν της Κίνας και φιλοξενεί πράγματι ολοζώντανες πολικές αρκούδες που θα κρατούν συντροφιά στους επισκέπτες, όσο αυτοί «τρώνε, παίζουν και κοιμούνται».

Φωτογραφίες και βίντεο, που κοινοποιήθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κίνας, δείχνουν τους φιλοξενούμενους του ξενοδοχείου να  θαυμάζουν πολικές αρκούδες που βρίσκονται έγκλειστες σε ειδική περιφραγμένη περιοχή εντός του καταλύματος.

Εκπρόσωπος του ξενοδοχείου δήλωσε ότι οι αρκούδες δε βρίσκονται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο υπό περιορισμό, αλλά αφήνονται ελεύθερες εκτός του ξενοδοχείου, όποτε οι κλιματικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Η εκπρόσωπος τόνισε, ακόμη, ότι η ζήτηση για το ξενοδοχείο είναι αυξημένη, παρά τις «τσιμπημένες» του τιμές που κυμαίνονται ανάμεσα στα 245 και τα 300 ευρώ ανά βραδιά.

Παρά το γεγονός ότι το ξενοδοχείο είναι ήδη δημοφιλές ανάμεσα στους ταξιδιώτες, πολλοί οικολόγοι έχουν επικρίνει σφοδρότατα την επιχείρηση.

«Οι πολικές αρκούδες ανήκουν στον Βόρειο Πόλο, όχι στους ζωολογικούς κήπους ή στα γυάλινα κουτιά των ενυδρείων- και σίγουρα όχι στα ξενοδοχεία», λέει ο Τζέισον Μπέικερ, αντιπρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης PETA.

«Οι πολικές αρκούδες που βρίσκονται στην άγρια φύση είναι δραστήριες για περίπου 18 ώρες την ημέρα και διαβαίνουν εκτάσεις πολλών μιλίων καθημερινά, όταν πραγματικά μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους», υπογραμμίζει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...