13/04/2021

Πεκίνο: Ξαφνικά ο αέρας έγινε πορτοκαλί – Έντρομοι οι κάτοικοι τρέχουν να προφυλαχτούν

Στην Κίνα, ο κορωνοϊός πάει να ξεχαστεί, αλλά η φύση δεν αφήνει τους κατοίκους της να ησυχάσουν. Μια ισχυρή αμμοθύελλα έχει δημιουργήσει σουρεαλιστικές σκηνές στο Πεκίνο, με την πυκνή σκόνη να μετατρέπει τον ουρανό σε χρώμα πορτοκαλί.

Η θύελλα έχει προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου αύξηση στις μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης! Οι συνθήκες που θυμίζουν κάτι από ταινία «Mad Max» και κάτι από τις τελευταίες μέρες του κόσμου, όπως έχουν αποτυπωθεί στο σελιλόιντ, προκλήθηκαν από ισχυρούς ανέμους που έφεραν άμμο από την κεντρική Μογγολία και άλλα μέρη της βορειοδυτικής Κίνας.

Πεκίνο, αμμοθύελλα

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας εξέδωσε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Οι κάτοικοι που κινήθηκαν στους δρόμους φόρεσαν γυαλιά και μάσκες για να προστατευθούν από τον αέρα και τη σκόνη. Η καταιγίδα ήταν εξίσου καταστροφική για τα αεροπορικά ταξίδια, με περισσότερες από 400 πτήσεις να ακυρώνονται στα δύο διεθνή αεροδρόμια του Πεκίνου. Η αμμοθύελλα δημιούργησε σουρεαλιστικές σκηνές, με πολλές εικόνες να δείχνουν μια τρομακτική πορτοκαλί ομίχλη να αιωρείται πάνω από την πόλη. Οι αμμοθύελλες δεν είναι ασυνήθιστες στο Πεκίνο, αλλά πολλοί κάτοικοι είπαν στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν θυμούνται μια τόσο μεγάλη εντυπωσιακή και επικίνδυνη συγχρόνως εδώ και πολλά χρόνια.