Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Στις 21 Μαρτίου θα περάσει δίπλα από τη γη ένας αστεροειδής διπλάσιος από τον Πύργο του Άιφελ

Ο  Αστεροειδής που το μέγεθός τους είναι διπλάσιο από τον Πύργο του Άιφελ και οι αστροφυσικοί τον έχουν ονομάσει  «2001 FO32» στις 21 Μαρτίου θα περάσει …δίπλα από τη γη.

Μην σας πιάνει αγωνία. Όταν λέμε δίπλα από τη γη εννοούμε ότι θα περάσει -σύμφωνα με τη NASA – σε απόσταση δύο εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Ωστόσο οι αστροφυσικοί ακόμη και αύτη την απόσταση την θεωρούν ότι είναι «δίπλα».

Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια και έχει διάμετρο 440 έως 680 μέτρα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αστεροειδή που θα πλησιάσει τη Γη μέχρι στιγμής το 2021.

Ο  2001 FO32 κάνει το ταξίδι του στο εσωτερικό του ηλιακού συστήματος. Οι αστροφυσικοί λένε ότι  αστεροειδής «παίρνει ταχύτητα όπως ένας skateboarder που κυλά από μια κεκλιμένη ράμπα και στη συνέχεια επιβραδύνεται αφότου ξαναγυρίσει στο βαθύ διάστημα».

Η  NASA επισημαίνει ότι το πέρασμα του 2001 FO32  «δεν αποτελεί κανέναν κίνδυνο για τη Γη». Η απόσταση του θα είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από εκείνη που έχει η Σελήνη από τη Γη.

Θα βρεθεί στην πιο κοντινή απόσταση από τη Γη στις 21 Μαρτίου και οι αστρονόμοι θα μπορέσουν να τον δουν χρησιμοποιώντας μεγάλα τηλεσκόπια στο νότιο ημισφαίριο.

Παρά τη μεγάλη του απόσταση, σύμφωνα με τη NASA, θα προσφέρει στους αστρονόμους «μια σπάνια ματιά» του διαστημικού βράχου.

Ο εν λόγω αστεροειδής έχει χαρακτηριστεί ως «δυνητικά επικίνδυνος» από το Κέντρο Μελετών Κοντινών στη Γη Αντικειμένων (CNEOS) της NASA και θα ξαναπλησιάσει τον πλανήτη μας το 2052. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τότε θα πέσει στη γη. Ωστόσο η ΝΑΣΑ το διαψεύδει.

Σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ δεν υπάρχει πάντως καμία απειλή σύγκρουσης με τον πλανήτη μας ούτε τώρα ούτε και στους επόμενους αιώνες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...