Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αγωνία ΠΟΥ για την εξάπλωση της βραζιλιάνικης μετάλλαξης σε όλο τον κόσμο

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε «πολύ ανήσυχος» από την επιδημιολογική κατάσταση που συνδέεται με τη νόσο Covid-19 στη Βραζιλία, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει «σοβαρά μέτρα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους προειδοποιεί για την κατάσταση στη χώρα.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι, γιατί όχι μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά ο αριθμός των νεκρών αυξάνονται», δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αν δεν ληφθεί κανένα σοβαρό μέτρο, η σημερινή τάση θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους», προειδοποίησε. Σχεδόν 273.000 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19 στη Βραζιλία, όπου ο ακροδεξιός πρόεδρος Μπολσονάρου δεν σταματά να υποβαθμίζει την πανδημία και όπου ο εμβολιασμός αρχισε καθυστερημένα και με αργούς ρυθμούς, λόγω της έλλειψης διαθεσιμων δόσεων.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος δέχεται πολλές επικρίσεις εκ μέρους των ειδικών της δημόσιας υγείας γιατί εξήρε την αξία φαρμάκων των οποίων η αποτελεσματικότητα κατά του ιού δεν έχει αποδειχθεί, όπως η υδροξυχλωροκίνη.

Η Βραζιλία κατέρριψε αυτήν την εβδομάδα νέο ρεκόρ με 2.286 θανάτους σε 24 ώρες. «Οι αρχές θα πρέπει να στείλουν σαφή μηνύματα για την κατάσταση και να ληφθούν μέτρα
», δήλωσε ο Τέντρος.

Η κατάσταση αυτή, αν συνεχιστεί, απειλεί να εξαπλωθεί σε γειτονικές χώρες, οι οποίες στο σύνολό τους τα καταφέρνουν καλύτερα από τη Βραζιλία, προειδοποίησε.

Ο ΠΟΥ είναι πολύ ανήσυχος, κυρίως λόγω της κυκλοφορίας στη Βραζιλία ενός από τα πιο μεταδοτικά στελέχη του κορωνοϊού, του P.1, που εμφανίστηκε στο Μανάους, στον βορρά.

Αρκετές μελέτες είναι σε εξέλιξη σε σχέση με αυτό το παραλλαγμένο στέλεχος P.1, προκειμένου να προσδιοριστεί ποσοτικά η μεταδοτικότητα και η σοβαρότητά του.

Υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η σοβαρότητά του αυξάνεται επίσης, σημείωσε η Μαρία Βαν Κέρκοβ, η τεχνική υπεύθυνη στον ΠΟΥ για την καταπολέμηση της Covid-19.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...