17/04/2021

Η Αίγυπτος «αδειάζει» την Τουρκία: Δεν συζητάμε τίποτα για την ανατολική Μεσόγειο, ψέματα οι φήμες

Σε «άδειασμα» των όσων διακινήσει δεξιά-αριστερά η Τουρκία σχετικά με συζητήσεις για την ανατολική Μεσόγειο προχώρησε η Αίγυπτος.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Αιγύπτου που επικαλείται η ιστοσελίδα Arab News το Κάιρο αρνείται τις φήμες που διασπείρει η τουρκική διπλωματία περί συζητήσεων των ζητημάτων της Ανατολική Μεσογείου με την Τουρκία.

Οι ίδιες πηγές διεμήνυαν, μάλιστα, ότι η Αίγυπτος είναι δεσμευμένη απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα ότι θα αποτελέσουν μέλη αυτών των διαπραγματεύσεων.

Το Κάιρο πρόσθεταν οι ίδιες πηγές «δεν έχει καμία πρόθεση» διαπραγμάτευσης για το ζήτημα αυτό με την Τουρκία χαρκτηρίζοντας «εσφαλμένους» τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι είναι κοντά σε συμφωνία για ένα ανακοινωθέν με την Αίγυπτο.

«Η Αιγυπτιακή πλευρά παραμένει σταθερή στη θέση της απόρριψης της θαλάσσιας συμφωνίας που υπέγραψαν η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης και η Άγκυρας» συμπλήρωναν οι διπλωματικές πηγές.

Όπως πρόσθεταν, μάλιστα, «ο σεβασμός της Αιγύπτου στα θαλάσσια σύνορα των χωρών της Μεσογείου δεν είναι κάτι νέο και οι προσπάθειες της Τουρκίας να ισχυριστεί ότι οι δύο χώρες διαπραγματεύονται είναι λάθος».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.