Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία πληρώνει 4.500 κάθε εθελοντή που θα μολυνθεί με κορωνοϊό στα πλαίσια έρευνας

Νέοι, υγιείς Βρετανοί θα πληρώνονται 4.500 λίρες έκαστος για να…μολυνθούν με κορωνοϊό, στα πλαίσια μιας αμφιλεγόμενης έρευνας που εγκρίθηκε σήμερα στην Μ. Βρετανία.

Η έρευνα απαιτεί 90 ενήλικες εθελοντές κάτω από την ηλικία των 30, οι οποίοι θα εκτεθούν σε μια μικροδόση του κορωνοϊού που θα τους χορηγηθεί με σπρέι μέσω της μύτης.

Στην συνέχεια, τα άτομα θα πρέπει να ξαπλώσουν ανάσκελα, προκειμένου ο ιός να εξαπλωθεί σε όλο τους το σώμα, και θα τεθούν σε καραντίνα 2 εβδομάδων, υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, προκειμένου η επιστήμη να καταλήξει επιτέλους σε συγκεκριμένα συμπεράσματα όσον αφορά την διαδικασία της νόσησης, το ιικό φορτίο που απαιτείται για να νοσήσει κανείς, το πώς ακριβώς τον μεταδίδει,  τα συμπτώματα που εμφανίζονται αλλά και τα…κουσούρια που αφήνει ο ιός στον οργανισμό μας μετά την θεραπεία.

Μεταξύ άλλων, οι ασθενείς θα υποβληθούν σε τεστ όσφρησης και γεύσης, αλλά και σε γνωσιακά τεστ για να διαπιστωθεί πώς ο κορωνοϊός μπορεί να επηρεάσει την λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Η μελέτη, η οποία θα διεξαχθεί από το Imperial College του Λονδίνου με χρηματοδότηση ύψους 33,6 εκατ. λιρών από τη βρετανική κυβέρνηση, ελπίζει να συνεισφέρει στη γρηγορότερη έγκριση των μελλοντικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Παραδοσιακά, ο έλεγχος των εμβολίων απαιτεί μεγάλη μερίδα των συμμετεχόντων στη σχετική έρευνα να έχει μολυνθεί φυσικά / τυχαία με τον ιό, και για το λόγο αυτό χρειάζεται περισσότερους συμμετέχοντες και χρόνο.

Η μέθοδος που θα ακολουθηθεί τώρα, δεν είναι καινούργια, καθώς με τον ίδιο τρόπο είχε ενισχυθεί στο παρελθόν η έρευνα για το εμβόλιο της κοινής γρίπης, της ελονοσίας και του τυφοειδούς πυρετού.

Οι συμμετέχοντες, ηλικίας 18-30 ετών, θα πρέπει να είναι απολύτως υγιείς και να μην έχουν μολυνθεί ξανά από τον κορωνοϊό, ενώ δεν θα πρέπει να είναι υπέρβαροι ή να καπνίζουν.

Πριν την συμμετοχή τους στην έρευνα, θα υποβληθούν σε εξετάσεις αίματος, ακτινογραφίες, καρδιογράφημα και άλλα τεστ (π.χ. κοπώσεως) για να εξασφαλιστεί το ότι δεν θα είναι υπερβολικά ευάλωτοι στον ιό.

Το στέλεχος του ιού το οποίο θα χορηγηθεί στα άτομα θα είναι το αρχικό, και όχι κάποια μετάλλαξή του.

«Έχουμε εξασφαλίσει μια μεγάλη ποσότητα ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών κατά του κορωνοϊού», λέει ο πρόεδρος της βρετανικής επιτροπής εμβολιασμού, Κλάιβ Ντιξ.

«Αναμένουμε ότι αυτές οι μελέτες θα μας προσφέρουν μοναδικές πληροφορίες σχετικά με το πώς λειτουργεί ο ιός, ώστε να καταλάβουμε ποια εμβόλια μας δίνουν την καλύτερη προοπτική πρόληψης της μόλυνσης από αυτόν».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...