Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Μαύρος πάνθηρας….σουλατσάρει ελεύθερος στα νότια της χώρας [βίντεο]

Οι αρχές χτενίζουν την περιοχή της Πούλια, στον Νότο της Ιταλίας, όπου οι κάτοικοι ανέφεραν την παρουσία ενός μεγάλου μαύρου αιλουροειδούς.

Μέσα στο σαββατοκύριακο, πολλοί μάρτυρες είδαν και κατέγραψαν σε βίντεο το ζώο, το οποίο περιπλανιόταν σε πράσινη περιοχή έξω από τις κωμοπόλεις Καστελλάνα Γκρόττε και Ακουαβίβα ντέλλε Γκρότε.

Ο δήμαρχος της δεύτερης εξέδωσε, μάλιστα, βιντεοσκοπημένη οδηγία στους κατοίκους να αποφεύγουν τα μέρη όπου εντοπίστηκε το αιλουροειδές, μέχρις ότου οι αρχές καταφέρουν να το περιορίσουν.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος παρότρυνε τους κατοίκους να περιορίσουν τα κατοικίδιά τους για να τα προστατεύσουν από μια πιθανή επίθεση εκ μέρους του άγριου ζώου.

10 μέρες πριν, μια παρόμοια ανακοίνωση είχε εκδοθεί και από τον δήμαρχο της Καστελλάνα Γκρότε:

Ειδικοί και κτηνίατροι που είδαν και ανέλυσαν τα ερασιτεχνικά βίντεο, τις φωτογραφίες, καθώς και δείγματα από το έδαφος της περιοχής, επιβεβαίωσαν πως το ζώο πρόκειται για έναν μαύρο πάνθηρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ζώο βρίσκεται σε αναζήτηση τροφής και κινείται πολύ γρήγορα, καθιστώντας πιο δύσκολο το έργο του εντοπισμού και περιορισμού του.

Το εκπληκτικό είναι πως η εμφάνιση του πάνθηρα στην Πούλια δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ένας ακόμη πάνθηρας είχε κάνει και πέρσι την…δημόσια εμφάνισή του, όταν ξέφυγε από το σπίτι ενός αρχηγού της Μαφίας, ο οποίος συντηρούσε τον πάνθηρα ως κατοικίδιο.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι ο νέος πάνθηρας δεν ταυτίζεται με τον παλιό, ο οποίος δε βρέθηκε ποτέ, αλλά πρόκειται για ένα άλλο ζώο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες, ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Kuga είναι το μεσαίο SUV που έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα προτάσσοντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στην κατηγορία, μια νέα και άκρως...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Toyota ξεκίνησε τη δοκιμή ενός νέου φορτηγού που κινείται με υδρογόνο μαζί με την Coca-Cola στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων εφοδιασμού της εταιρείας αναψυκτικών....

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παρατηρήσεις με το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb οδήγησαν τους επιστήμονες στην ανακάλυψη ενός γιγάντιου εξωπλανήτη, ενός «σούπερ Δία» σε τροχιά γύρω από ένα κοντινό...