Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός – Γερμανία: 666 θάνατοι εξαιτίας και πάνω από 10.200 κρούσματα σε 24 ώρες

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 10.237 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.310.233, δείχνουν σήμερα Πέμπτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα άλλοι 666 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 63.635 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Lockdown μέχρι μέσα Μαρτίου

«Υπαρξιακής» σημασίας χαρακτήρισε το διάστημα μέχρι τα μέσα Μαρτίου η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ανακοινώνοντας νωρίτερα την απόφαση ομοσπονδίας και κρατιδίων για παράταση του αυστηρού lockdown τουλάχιστον έως τις 7 Μαρτίου.

Η Μέρκελ αναφέρθηκε κυρίως στις παραλλαγές κορωνοϊού, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να «πάρουν το πάνω χέρι». Για τη λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών, θα ληφθούν αποφάσεις τις επόμενες ημέρες από τις τοπικές κυβερνήσεις.

Ήδη κάποια κρατίδια, όπως η Σαξονία, έχουν ανακοινώσει την επαναλειτουργία τους από τις 15 Φεβρουαρίου.

Η καγκελάριος δήλωσε ότι η ίδια θα προτιμούσε η επιστροφή των μαθητών στο σχολείο να γίνει από την 1η Μαρτίου και μετά, καθώς, όπως είπε, τότε φαίνεται ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας θα έχει πέσει κάτω από το όριο των 50.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι δεν ήταν τελικά εύκολο να επιβληθεί στους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων. Εφόσον ο δείκτης έχει πέσει πράγματι κάτω από το 50, την 1η Μαρτίου θα λειτουργήσουν και πάλι τα κομμωτήρια, ενώ τα καταστήματα λιανικής πώλησης θα μπορούν να ανοίξουν μόνο όταν ο συγκεκριμένος δείκτης περιοριστεί σταθερά κάτω από το 35.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες το βράδυ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα μελέτη. Η ερευνητική ομάδα...

ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή έρευνα με θέμα «Ψυχολογική Ασφάλεια στην Εργασία: Διερευνώντας Προκλήσεις & Ευκαιρίες» πραγματοποίησε η KPMG με σκοπό να εστιάσει στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας,...