Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Υπέρ της παράτασης του lockdown μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η πλειοψηφία των πολιτών

Η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της παράτασης του lockdown μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων YouGov.

Τα δύο τρίτα (το 66%) των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παράτασης του lockdown. Περίπου το ένα τέταρτο (το 26%) είναι αντίθετο με την παράταση. Υπάρχει επίσης μια διαφορά στην αποδοχή της παράτασης του λοκντάουν μεταξύ ανδρών και γυναικών: Οι άνδρες υποστηρίζουν την παράταση σε ποσοστό 69%, ενώ οι γυναίκες σε ποσοστό 64%.

Η καγκελάριος Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατιδίων συζητούν σήμερα για το αν και μέχρι πότε θα παραταθεί το ισχύον lockdown το οποίο λήγει στις 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel τα κρατίδια πιέζουν πάντως για τη λήξη της ενδεχόμενης παράτασης του lockdown στις 7 Μαρτίου.

Η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων ήθελαν αρχικά να το παρατείνουν έως τις 14 Μαρτίου.

Αυτή η ημερομηνία αναφερόταν σε σχετικό προσχέδιο λίγο πριν από τις διαβουλεύσεις της καγκελάριου Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, αλλά τώρα ορισμένοι πιέζουν για τον τερματισμό των μέτρων νωρίτερα, στις 7 Μαρτίου.

Αυτό έγινε γνωστό πριν την έναρξη των συζητήσεων οι οποίες αναβλήθηκαν για μια ώρα ώστε να συζητήσουν και να συμφωνήσουν μεταξύ τους οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων που κυβερνούν οι Σοσιαλδημοκράτες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ επενδύσεων και κερδοφορίας κατέγραψε ο ΑΔΜΗΕ για τη χρήση του 2023. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ανήλθαν σε 672 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ στην ιστορία του...