Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα του CDC: Η χρήση δύο μασκών προτιμότερη από μία για την προστασία από μεταλλάξεις

Ο τρόπος δράσης των μεταλλάξεων κορωνοϊού βρίσκεται υπό το άγρυπνο βλέμμα της επιστημονικής κοινότητας.

Τα μεταδοτικά στελέχη, που έχουν θέσει σε συναγερμό τους λοιμωξιολόγους αναγκάζοντας πολλές χώρες να μπουν σε τροχιά σκληρού lockdown, δημιουργούν νέα δεδομένα στη μάχη κατά της πανδημίας.

Στη μεγάλη συζήτηση που είχε ανοίξει γύρω από τον τρόπο χρήσης μασκών, με σκοπό την αποφυγή μόλυνσης από τις παραλλαγές του ιού, ο Αμερικανός Άντονι Φάουτσι ήταν από τους πρώτους λοιμωξιολόγους που είχε εισηγηθεί τη διπλή μάσκα.

Στη συνέχεια, έδωσε μια γεύση των επόμενων συστάσεων λέγοντας ότι σύνομα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) θα εισηγηθούν τη διπλή χρήση μάσκας.

Οι τοποθετήσεις γύρω από την προφύλαξη έβγαλαν, κατά κάποιο τρόπο, εκτός «παιχνιδιού» τις υφασμάτινες μάσκες που από την πλειονότητα των ειδικών θεωρήθηκαν λιγότερο ικανές να απομακρύνουν τα μολύσμένα σωματίδια.

Οι χειρουργικές, στις περισσότερες περιπτώσεις, θεωρήθηκαν δεύτερες σε βαθμό θωράκισης, μετά τις μάσκες N95.

Στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει η μετάλλαξη κορωνοϊού, το σκούρο κόκκινο είναι το χρώμα που έχει προστεθεί στον χάρτη του ευρωπαϊκού CDC για τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερα από τις παραλλαγές.

Την ίδια ώρα, η πορεία των μεταλλάξεων και η ευρεία εξάπλωσή τους έχουν επιτάξει μια διαφορετική χρήση μασκών.

Έρευνα του αμερικανικού CDC διαπιστώνει πιο επιτυχή θωράκιση με τη χρήση υφασμάτινης πάνω από τη χειρουργική μάσκα.

Ωστόσο, για τις περιοχές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, όπως τα αεροπλάνα, οι μάσκες N95 είναι εκείνες που, κατά τους ειδήμονες, παρέχουν υψηλότερη προφύλαξη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...