Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη διπλή μεταμόσχευση χεριών και προσώπου στην ιστορία

Η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση προσώπου και χεριών ολοκληρώθηκε στην Νέα Υόρκη, με ασθενή έναν 22χρονο που είχε υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 80% του σώματός του.

Ο Τζο ΝτιΜέο είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα το 2018, καθώς αποκοιμήθηκε στο τιμόνι, γυρνώντας σπίτι από την νυχτερινή του δουλειά.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε εξαιτίας της σύγκρουσης του στοίχισε τις άκρες των δαχτύλων του, τα χείλη και τα βλέφαρά του, ενώ το πρόσωπό του έφερε εκτεταμένες πληγές.

Ο άτυχος άνδρας αναγκάστηκε να παραμείνει σε καταστολή για πάνω από δύο μήνες και σε πολλαπλές εγχειρήσεις αποκατάστασης των τραυμάτων του, οι οποίες ωστόσο υπονόμευαν την ποιότητα ζωής του, την κινητικότητα και την όρασή του.

Μετά από σχεδόν 10μηνη προσπάθεια εντοπισμού κατάλληλου μοσχεύματος, την οποία κατέστησε ακόμη δυσκολότερη η πανδημία του κορωνοϊού, εντοπίστηκε τελικά μόσχευμα και για το πρόσωπο του ασθενούς, ο οποίος, ενθουσιασμένος, δήλωνε: «Πρόκειται για ένα δώρο που μπορεί να λάβει κανείς μόνο μια φορά στη ζωή του. Ελπίζω η οικογένεια του δότη να παρηγορηθεί εν μέρει από το γεγονός ότι ένα μέρος του συνεχίζει να ζει μαζί μου. Οι γονείς μου και εγώ είμαστε ευγνώμονες για αυτή την δεύτερη ευκαιρία που μου δίνεται».

Μια ομάδα περισσότερων από 140 ειδικών υγείας εργάστηκαν για τη σωστή διατήρηση και μεταμόσχευση των ιστών, σε μια επέμβαση που διήρκεσε 23 ώρες και κατά την οποία ο ΝτιΜέο απέκτησε νέα χέρια, μέτωπο, αυτιά, μύτη, βλέφαρα, χείλη, μάγουλα, καθώς και οστά της μύτης και του πηγουνιού.

Πλέον, ο άνδρας είναι ικανός να ντύνεται και να τρέφεται μόνος του, ενώ έχει μπορέσει να ξεκινήσει προπόνηση για τη βελτίωση της γενικότερης φυσικής του κατάστασης, συμμετέχοντας σε αθλήματα όπως η άρση βαρών, ακόμα και το γκολφ.

Στο παρελθόν, είχαν επιχειρηθεί ξανά οι ταυτόχρονες μεταμοσχεύσεις χεριών και προσώπου, αλλά με τελείως διαφορετικά αποτελέσματα, καθώς στην πρώτη περίπτωση ο ασθενής έχασε τη ζωή του λόγω επιπλοκών από την επέμβαση που του προκάλεσαν μολύνσεις, ενώ στη δεύτερη το σώμα του ασθενούς απέρριψε το μόσχευμα.

Μέχρι στιγμής, ο Τζο ΝτιΜέο, τον οποίο οι γιατροί του επαινούν για την αφοσίωσή του στον στόχο του να επανέλθει στην πρότερή του κατάσταση, δεν έχει παρουσιάσει καμία αρνητική αντίδραση στα μοσχεύματα, σηματοδοτώντας την πρώτη επιτυχημένη επέμβαση τέτοιου είδους στην ιστορία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για πρώτη φορά το MG3 θα είναι διαθέσιμο σε πελάτες σε όλη την Ευρώπη, αφού προηγουμένως προσφερόταν αποκλειστικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τρεις προδιαγραφές θα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πιστή στην παράδοση που τη θέλει αφοσιωμένη στην περιπέτεια και την υψηλή τεχνολογία, η Jeep ανακοινώνει την νεότερη προσθήκη στην γκάμα του πιο κόμπακτ...

ΕΘΝΙΚΑ

Σύμφωνα με πηγές για το ΚΥΣΕΑ σχετικά με την συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «Aspides», η χώρα θα συμμετέχει με την φρεγάτα «Ύδρα» που...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ξεκάθαρα η Renault απευθύνεται στο συναίσθημα και μένει πάνω σε σχεδιαστικές φόρμες που κρατούν το πρωτότυπο Renault 5 στην επικαιρότητα με τον καλύτερο δυνατό...