Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μάθιου Πέρι: Οι αρχές ερευνούν πώς προμηθεύτηκε την κεταμίνη – Τα νέα στοιχεία

Η αστυνομία του Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι.

Ο Πέρι, πρωταγωνιστής της επιτυχημένης τηλεοπτικής κωμικής σειράς Friends, πέθανε τον Οκτώβριο από «κεταμίνη», δήλωσαν τότε ιατρικοί αξιωματούχοι.

Η έρευνα πρόκειται να «ρίξει φως» στο πώς ο ηθοποιός προμηθεύτηκε το αναισθητικό που βρέθηκε στον οργανισμό του.

Ο πνιγμός αναφέρθηκε επίσης ως παράγοντας που συνέβαλε στον θάνατό του, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ατύχημα.

Σε ανακοίνωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη, το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών και την Υπηρεσία Ταχυδρομικής Επιθεώρησης των ΗΠΑ για την έρευνα σχετικά με τον θάνατο του 54χρονου.

Δεν είναι σαφές πόσο προχωρημένη είναι η έρευνα, την οποία ανέφερε πρώτο το TMZ.

Ο Πέρι βρέθηκε αναίσθητος στην πισίνα του σπιτιού του στο Λος Άντζελες στις 28 Οκτωβρίου και αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του επί τόπου.

Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι βρέθηκαν «υψηλά επίπεδα κεταμίνης στο μεταθανάτιο δείγμα αίματός του».

Ο ανώτερος αναπληρωτής ιατροδικαστής Raffi Djabourian πρόσθεσε ότι άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατό του ήταν η στεφανιαία νόσος και οι επιπτώσεις της βουπρενορφίνης, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής χρήσης οπιοειδών.

Ο Πέρι λάμβανε θεραπείες κεταμίνης για κατάθλιψη και άγχος όταν πέθανε, αν και η έκθεση σημειώνει ότι η τελευταία συνταγογραφούμενη θεραπεία κεταμίνης έγινε μιάμιση εβδομάδα πριν από το θάνατό του.

Στο απόγειο της φήμης του, ο Πέρι πάλευε με εθισμό στα παυσίπονα και το αλκοόλ και είχε πάει πολλές φορές σε κλινικές απεξάρτησης.

Το 2016, δήλωσε στο BBC Radio 2 ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί τρία χρόνια γυρισμάτων κατά τη διάρκεια των Friends, εξαιτίας του αλκοόλ και των ναρκωτικών.

Πηγή: BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με στόχο τη στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα τον Σεπτέμβριο του 2023 και των περιοχών του...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο μια στρατιωτική συμμαχία, είναι μια συμμαχία αξιών και αρχών τόνισε ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Δένδιας στη δήλωσή στο...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η πρώτη επιτυχημένη τοποθέτηση του εγκεφαλικού εμφυτεύματος της Neuralink σε άνθρωπο, δείχνει πώς η τεχνολογία διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI) μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή των...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Εσωτερικών και σε δηλώσεις προχώρησε η Νίκη Κεραμέως η οποία παρέδωσε «τη σκυτάλη» στον...