Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μιανμάρ: Αντιμέτωπη με κατηγορίες η τέως ηγέτιδα της χώρας, Αούνγκ Σαν Σου Κι

Η αστυνομία της Μιανμάρ εξέδωσε κατηγορίες ενάντια της Αούνγκ Σαν Σου Κι, της εκλεγμένης ηγέτιδας της χώρας που ανετράπη από το πραξικόπημα της Δευτέρας.

Η προσωρινή κράτησή της Κρατικής Συμβούλου παρατάθηκε, επιπλέον, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, διάστημα μέσα στο οποίο θα κληθεί να καταθέσει για τις κατηγορίες που την θέλουν να παρέβη την νομοθεσία για τις εξαγωγές και τις εξαγωγές της Μιανμάρ, αλλά και να κατείχε «παράνομες συσκευές επικοινωνίας».

Μέχρι στιγμής, ο τόπος κράτησης της Αούνγκ Σαν Σου Κι δεν έχει γίνει γνωστός, αν και αναφέρεται πως κρατείται μέσα στο ίδιο της το σπίτι, στην πρωτεύουσα της χώρας, Νάι Πι Τάου.

Ο Πρόεδρος της Μιανμάρ, Ουίν Μιντ, ο οποίος επίσης καθαιρέθηκε από το πραξικόπημα, κατηγορείται και αυτός για παραβίαση των υγειονομικών κανονισμών που αφορούν τις συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας, ενώ και η δική του κράτηση παρατάθηκε για 2 εβδομάδες.

Τόσο ο Πρόεδρος, όσο και η Αούνγκ Σαν Σου Κι δεν έχουν κάνει καμία δημόσια εμφάνιση από την 1η του μηνός οπότε και έγινε το πραξικόπημα, ούτε έχει δημοσιοποιηθεί κάποια δήλωσή τους.

Το πραξικόπημα, υπό την ηγεσία του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Μιανμάρ, Μιν Ονγκ Χλάινγκ, επέφερε την εγκαθίδρυση ενός χουντικού καθεστώτος 11 μελών, το οποίο προαναγγέλθηκε πως θα διαρκέσει τουλάχιστον 1 χρόνο λόγω της «εκτάκτου ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα».

Ο στρατός της Μιανμάρ δικαιολόγησε την πράξη του με επιχείρημα την νοθεία που ισχυρίζεται πως συνέβη στις περσινές εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες το κόμμα της Σαν Σου Κι είχε κερδίσει ξανά με διαφορά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι «ανησυχητικά», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...