Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Εν αναμονή της ιρανικής απάντησης ακυρώνονται οι άδειες σε μάχιμες μονάδες-Σε κατάσταση επιφυλακής ο στρατός

Σήμερα, Πέμπτη, το σύστημα ασφαλείας στο Ισραήλ ενεργοποίησε το σύστημα παρεμβολών GPS σε όλη τη χώρα και επίσης ακύρωσε τις διακοπές σε όλες τις μάχιμες μονάδες, προετοιμάζοντας την απάντηση σε οποιαδήποτε ιρανική επίθεση.

Η Ισραηλινή Ραδιοφωνική Αρχή δήλωσε: «Το σύστημα ασφαλείας ενεργοποίησε το σύστημα παρεμβολών GPS σε όλο το Ισραήλ, ως μέρος της προετοιμασίας για την ιρανική απάντηση και την εκτόξευση κατευθυνόμενων πυραύλων και Drones προς το Ισραήλ».

Στο ίδιο επίπεδο, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι όλες οι διακοπές σε μονάδες μάχης του στρατού είχαν ακυρωθεί εν αναμονή οποιασδήποτε ισραηλινής απάντησης στο Ιράν.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ανέστειλε τη χορήγηση άδειας σε όλες τις μάχιμες μονάδες εν μέσω φόβων για πιθανή κλιμάκωση μετά τη δολοφονία δύο Ιρανών στρατιωτικών διοικητών στη Δαμασκό αυτή την εβδομάδα, η οποία πυροδότησε απειλές για αντίποινα.

Ο στρατός δήλωσε: «Σύμφωνα με μια εκτίμηση της κατάστασης, αποφασίστηκε να ανασταλεί προσωρινά η άδεια για όλες τις μάχιμες μονάδες του IDF»,  μετέδωσε το Reuters.

Ο στρατός πρόσθεσε ότι «βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και ότι η ανάπτυξη δυνάμεων υπόκειται σε συνεχή αξιολόγηση ανάλογα με τις ανάγκες».

Σε επιφυλακή ο ισραηλινός στρατός από χτες Τετάρτη

 Την Τετάρτη, τα Ισραηλινά  μέσα ενημέρωσης ανέφεραν κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης στο Ισραήλ εν αναμονή της πιθανής απάντησης του Ιράν στην επίθεση που είχε στόχο το προξενείο του στη Δαμασκό.

Δήλωση του ισραηλινού στρατού ανέφερε: «Στο πλαίσιο της αξιολόγησης της κατάστασης στον στρατό, αποφασίστηκε να ενισχυθούν και να στρατολογηθούν εφεδρικοί στρατιώτες στα συστήματα αεράμυνας».

Το ισραηλινό κανάλι 12 μετέδωσε: «Υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση στο Ισραήλ εν αναμονή μιας ιρανικής απάντησης στη δολοφονία στη Δαμασκό».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορείς, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία είναι σε κατάσταση υψηλού συναγερμού με όλα τα πολεμικά της αεροσκάφη σε ετοιμότητα να απαντήσουν μέσω συστημάτων αεράμυνας.

Την περασμένη Τρίτη, ο Ιρανός πρόεδρος Ιμπραήμ Ραϊσί δεσμεύτηκε ότι η ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό «δεν θα μείνει αναπάντητη», σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Tasnim.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει βγάλει εδώ και χρόνια τα σορτς και τις φόρμες έχε φορέσει κοστούμι και γράφει ιστορία ως προπονητής. Οδήγησε το Περιστέρι...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους: 1ος όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4-0 ΑΟ Χανιώτης – Ορέστης...