Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απαντά με drones σε ισραηλινές επιδρομές στα νότια της χώρας

Aξιωματικός, στρατιωτικός της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκε χθες, Κυριακή, από ισραηλινή επιδρομή που είχε στόχο το αυτοκίνητό του στο νότιο Λίβανο. Η Χεζμπολάχ απάντησε με επιθέσεις drones  και πυραύλων που στόχευαν ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις και οικισμούς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τη δολοφονία ενός ηγέτη της μονάδας πυραύλων της Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή στον Λίβανο. Ο στρατός είπε ότι «αεροσκάφος της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισε ένα όχημα στην περιοχή Kunine στον Λίβανο στο οποίο οδηγούσε  ο Ismail Al-Zein», προσθέτοντας ότι «εξολοθρεύτηκε». Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «ο Αλ Ζέιν ήταν σημαντικός διοικητής στη μονάδα αντιαρματικών πυραύλων της Δύναμης Ραντυάν στη Χεζμπολάχ».

Από την άλλη, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι στόχευσε με βλήματα πυροβολικού τους στρατώνες Ραμίμ και με πυραύλους «Μπουρκάν» την τοποθεσία Al-Malikiyah, επιβεβαιώνοντας ότι επιτεύχθηκαν άμεσα χτυπήματα και στους δύο στόχους.

Το Ισραηλινό Channel 12 μετέδωσε ότι δύο πύραυλοι έπεσαν στα υψώματα Ramim στα σύνορα με τον Λίβανο, ενώ οι σειρήνες ήχησαν στο Margaliot και το Kiryat Shmona στην Άνω Γαλιλαία στα σύνορα με τον Λίβανο.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού είπε ότι ένας στρατιώτης τραυματίστηκε από σκάγια από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο στην περιοχή Kiryat Shmona στην Άνω Γαλιλαία.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι παρακολούθησε την εκτόξευση πυραύλων από τον Λίβανο προς το Margaliot και το Al-Malikiyah στην Άνω Γαλιλαία και βομβάρδισε την πηγή της εκτόξευσης.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε επίσης ότι οι μαχητές της πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση με drones στη νέα θέση πυροβολικού «Barkhta» και σε μια ανάπτυξη στρατιωτών κοντά της στα κατεχόμενα λιβανέζικα αγροκτήματα Shebaa, και πέτυχαν απευθείας πλήγματα και στα δύο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένα drone εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο και προσγειώθηκε στην περιοχή Ερμών, χωρίς να προκληθούν θύματα. Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε προηγουμένως εντός των κατεχόμενων συριακών εδαφών στα Υψίπεδα του Γκολάν, η οποία αντηχούσε στα χωριά και τις πόλεις των περιοχών Marjayoun και Hasbaya Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, αποδείχθηκε ότι ξεκίνησε Drone  από τον Λίβανο προς μια ισραηλινή τοποθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει βγάλει εδώ και χρόνια τα σορτς και τις φόρμες έχε φορέσει κοστούμι και γράφει ιστορία ως προπονητής. Οδήγησε το Περιστέρι...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους: 1ος όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4-0 ΑΟ Χανιώτης – Ορέστης...