04/03/2021

Γκάφα NASA: Ζήτησε από δημοτικό σχολείο που αναπαριστούσε προσγείωση μετεωρίτη να συμπληρώσει επίσημη αναφορά

Ένα δημοτικό σχολείο στην Αυστραλία αναπαρέστησε την προσγείωση ενός μετεωρίτη τόσο καλά, που μπέρδεψε ακόμη και την…NASA.

Στην αυλή του σχολείου, στο Queensland της Αυστραλίας, τοποθετήθηκε μια σκουρόχρωμη πέτρα που άχνιζε, η οποία υποτίθεται πως ήταν ο μετεωρίτης, και οι μαθητές ανέλαβαν να αναπαραστήσουν με ρεαλισμό την διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοια περιστατικά, παίρνοντας συνεντεύξεις από τους «μάρτυρες» και μιλώντας με τις αρμόδιες αρχές.

Οι αρμόδιες αρχές ήταν μάλιστα, πράγματι παρούσες, μετά από προθυμία της τοπικής αστυνομίας να βοηθήσει τους μαθητές στην προσομοίωση του γεγονότος.

Φωτογραφίες από την αναπαράσταση κυκλοφόρησαν σύντομα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, φτάνοντας ως τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και προσελκύοντας το ενδιαφέρον ακόμη και της ίδιας της NASA, η οποία επικοινώνησε με τον διευθυντή του σχολείου, παροτρύνοντάς τον να συμπληρώσει επίσημη αναφορά στο διαστημικό κέντρο Kennedy.

Το σίγουρο είναι πως, αν και για την NASA η αποκάλυψη της αλήθειας θα υπήρξε κάπως αμήχανη, οι μαθητές μπορούν να είναι υπερήφανοι για το επίτευγμά τους, το οποίο μάλλον θα θυμούνται για μια ζωή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.