Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Λόιντ Όστιν καλωσόρισε τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ – Επιβεβαίωσαν τον κοινό στόχο ήττας της Χαμάς

Ο Λόιντ Όστιν καλωσόρισε τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ στο Πεντάγωνο. Αυτή η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από σχεδόν έξι μήνες στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο ηγετών μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου και αποτελεί απόδειξη της ακλόνητης υποστήριξης των Ηνωμένων Πολιτειών στη μακροπρόθεσμη ασφάλεια του Ισραήλ.

Οι δυο υπουργοί επιβεβαίωσαν τον κοινό στόχο ήττας της Χαμάς.

Οι Όστιν και Γκάλαντ συζήτησαν τη σημασία της προτεραιότητας της προστασίας αμάχων σε περίπτωση στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Ράφα, τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και τις απειλές για την περιφερειακή ασφάλεια.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ έχουν ηθική υποχρέωση και κοινό στρατηγικό συμφέρον για την προστασία των αμάχων, σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις στη Ράφα δεν πρέπει να προχωρήσουν χωρίς ένα αξιόπιστο και εφαρμόσιμο σχέδιο που διασφαλίζει την ασφάλεια και την ανθρωπιστική υποστήριξη των αμάχων που βρίσκονται εκεί.

Ο Όστιν προέτρεψε τον Υπουργό να επεκτείνει τα σημεία εισόδου για ανθρωπιστική βοήθεια και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις διανομής εντός της Γάζας. Ο υπουργός τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης των ΗΠΑ να δημιουργήσει έναν προσωρινό θαλάσσιο διάδρομο για την παροχή σωτήριας ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Γάζας είναι ένα μέρος μιας συνεχούς διεθνούς προσπάθειας για παροχή περισσότερης βοήθειας και πρέπει να συνδυαστεί με αυξημένη παροχή βοήθειας από το έδαφος.

Ο υπουργοί επιβεβαίωσαν την επείγουσα ανάγκη να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς στη Γάζα. Ο υπουργός Όστιν επανέλαβε την υποστήριξή του για μια διπλωματική λύση για την επίλυση των εντάσεων κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου που θα επιτρέψει στους Ισραηλινούς αμάχους να επιστρέψουν στα σπίτια τους στο βόρειο Ισραήλ όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με ασφάλεια.

Ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν δεσμευμένες να αποτρέψουν οποιουσδήποτε περιφερειακούς παράγοντες από το να εκμεταλλευτούν ή να επεκτείνουν τη σύγκρουση πέρα από τη Γάζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι «ανησυχητικά», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....