Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Προσωρινοί  έλεγχοι σε όλα τα σύνορα κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ, ανακοίνωσε ότι θα γίνονται προσωρινοί έλεγχοι σε όλα τα γερμανικά σύνορα κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που διεξάγεται φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με το dpa.

«Θα πραγματοποιήσουμε προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους σε όλα τα γερμανικά σύνορα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, για να αποτρέψουμε πιθανούς δράστες βίας να εισέλθουν στη χώρα», δήλωσε η Faeser, σύμφωνα με την έκδοση της Τρίτης της γερμανικής περιφερειακής εφημερίδας Rheinische Post.

Το μέτρο είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προστασία αυτού του μεγάλου διεθνούς γεγονότος, σύμφωνα με την υπουργό.

Η έμφαση δίνεται στην προστασία από εξτρεμιστές, χούλιγκαν και άλλα βίαια στοιχεία, καθώς και στην ασφάλεια των δικτύων υπολογιστών από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, είπε.

Το Euro 2024 ξεκινά στη Γερμανία στις 14 Ιουνίου, με τον τελικό να έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουλίου.

Το 2006, η Γερμανία ανέστειλε προσωρινά την ευρωπαϊκή συμφωνία για την άρση των συνοριακών ελέγχων πριν και κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στα μέσα του περασμένου μήνα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας παρέτεινε τους ελέγχους στα χερσαία σύνορα με την Πολωνία, την Τσεχία και την Ελβετία μέχρι τα μέσα Ιουνίου σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο και την παράνομη μετανάστευση.

Και οι τέσσερις αυτές χώρες είναι μέλη της ζώνης ελεύθερης κυκλοφορίας Σένγκεν, πράγμα που σημαίνει ότι κανονικά δεν υπάρχουν συνοριακοί έλεγχοι, παρά μόνο πολύ περιορισμένοι τυχαίοι έλεγχοι.

Η Γερμανία έχει επανειλημμένα επικαλεστεί προσωρινά προνόμια τα τελευταία χρόνια για να ενισχύσει τους συνοριακούς ελέγχους για να ανακόψει τη ροή μεταναστών και αιτούντων άσυλο. Παρόμοιοι έλεγχοι επαναλήφθηκαν στα γερμανοαυστριακά σύνορα το 2015, έλεγχοι που παρέμειναν σε ισχύ.

Πηγή: Agerpres.ro

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι «ανησυχητικά», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....