Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Σφοδρότατο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα – Ένας νεκρός από χιονοστιβάδα

Έφτασε το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που αναμενόταν στην Ιταλία και από το Σάββατο 9/03 πλήττει διάφορες περιφέρειες της χώρας.

Στα ορεινά του Πεδεμοντίου, δυνατές χιονοπτώσεις ανάγκασαν τις Αρχές να κλείσουν διάφορους δρόμους. Στα Δυτικά της Λιγουρίας, στην επαρχία Ιμπέρια, ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του λόγω χιονοστιβάδας, ενώ στο βόρειο τμήμα του Τσερβίνο, κοντά στο περίφημο Τζερμάτ στις ελβετικές Άλπεις έξι σκιέρ αγνοούνται.

Δύσκολη η κατάσταση και στη Βάλε Ντ’Αόστα, όπου το χιόνι ξανάφερε στο μέγιστο τον κίνδυνο τοπικών χιονοστιβάδων, ειδικά πάνω από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο, με αποτέλεσμα από το απόγευμα της Κυριακής να κλείσει η Val di Rhemes και να απομακρυνθούν οι τουρίστες για να μην εγκλωβιστούν.

Η κατάσταση είναι δύσκολη σε διάφορες περιφέρειες και λόγω δυνατών βροχοπτώσεων, τοπικά σε Πεδεμόντιο, Βένετο και Εμίλια-Ρομάνια. Η Βενετία γλύτωσε από το φαινόμενο της acqua alta (υψηλό νερό) λόγω του κινητού φράγματος MOSE, ενώ η περιφέρεια Βιτσέντσα για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα γλύτωσε από σημαντικές πλημμύρες χάρη σε δεξαμενές για την απορροή των υδάτων που χτίστηκαν κατά καιρούς από την περιφέρεια. Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του Βένετο, Λούκα Τζάια “στη Βιτσέντζα, με τρεις δεξαμενές, αποθηκεύσαμε 3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού που διαφορετικά θα κατέληγαν στην πόλη, αλλά είχαμε χωρητικότητα για άλλα 4 εκατομμύρια“.

Στην επαρχία Αλεσάντρια έκλεισαν διάφοροι δρόμοι λόγω πλημμυρών, ενώ στη Λιγουρία τοπικά σημειώθηκαν κατολισθήσεις και έπεσαν δέντρα στους δρόμους. Σε επιφυλακή θα παραμείνει και αύριο η Τοσκάνη, ενώ στη Ρώμη κατέρρευσε πέτρινος τοίχος στο Τραστέβερε, θάβοντας 4 αυτοκίνητα, και αύριο ένα σχολείο θα παραμείνει κλειστό ύστερα από πτώση δέντρου. Σε επιφυλακή και το Μιλάνο, όπου τα ποτάμια Λάμπρο και Σέβεσο φουσκώνουν πολύ γρήγορα.

Τέλος, δυνατοί άνεμοι πνέουν και στα Νότια της χώρας. Στην Απουλία, συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Μπάρι, αεροσκάφος προερχόμενο από το Παρίσι αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μπρίντιζι λόγω σφοδρών ανέμων στην περιοχή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

LIFESTYLE

“Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα ούτε να φανεί η Ελλάδα πιο άσχημη ούτε πιο κάτι από αυτό που είναι” εξηγεί η Μαρίνα Σάττι. Στον...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Διοικητής του 306 Εργοστασίου Βάσεως Τηλεπικοινωνιών (306 ΕΒΤ) Συνταγματάρχης (ΤΧ) Απόστολος Κωνσταντόπουλος και ο Διευθυντής και Πρόεδρος του...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...