Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες εξαθλίωσης στη Γάζα: Παιδιά πεθαίνουν από πείνα και αφυδάτωση

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στη βόρεια Γάζα. Το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της περιοχής αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ, παιδιά πεθαίνουν από την πείνα και την αφυδάτωση.

Αξιόπιστο ανθρωπιστικό σχέδιο για τη Ράφα ζήτησε η Καμάλα Χάρις από τον πολιτικό αντίπαλο του Νετανιάχου, Μπένι Γκάντζ, με τον οποίο συναντήθηκε, ενώ εντείνει τις πιέσεις στον Μπάιντεν να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ.

Αποστεωμένα παιδιά στα νοσοκομεία της Γάζας. Ο λιμός έχει πρόσωπο και αυτό είναι του Γιαζάν Αλ Καφάρνα. Το 12χρονο αγόρι έπασχε από εγκεφαλική παράλυση και τρεφόταν με αλεσμένα φρούτα και γάλα, τροφές που σπανίζουν πλέον στον παλαιστινιακό θύλακα. Ο Γιαζάν πέθανε από υποσιτισμό, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί.

Η μικρή Μίλα υπέφερε τόσο πολύ που η μητέρα της ανακουφίζεται που το παιδί της άφησε την τελευταία του πνοή.

Για «ζοφερά ευρήματα»  μιλάει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετά τις πρώτες επισκέψεις  του σε νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα. Τουλάχιστον 16 παιδιά έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από υποσιτισμό και αφυδάτωση.

Και ενώ η επισιτιστική κρίση επιδεινώνεται, το Ισραήλ απαιτεί τη διάλυση της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, υποστηρίζοντας ότι 450 μέλη της Χαμάς εργάζονται σε αυτήν.

Τη λήψη μέτρων για να αυξηθεί η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ζήτησε από το Ισραήλ, η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη συνάντηση της με τον πολιτικό αντίπαλο του Μπένιαμιν Νετανιάχου, Μπένι Γκαντζ, ο οποίος επισκέπτεται την Ουάσινγκτον χωρίς την έκκριση του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

«Ο πρόεδρος κι εγώ είμαστε σύμφωνοι και σταθεροί από την αρχή. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί. Πάρα πολλοί Παλαιστίνιοι πολίτες, αθώοι πολίτες, έχουν σκοτωθεί. Πρέπει να παραδοθεί περισσότερη βοήθεια. Πρέπει να απελευθερωθούν οι όμηροι», ανέφερε η Καμάλα Χάρις.

Ταυτόχρονα ο ΟΗΕ διαπιστώνει ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως ασκήθηκε σεξουαλική βία σε γυναίκες κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 24.058 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες για τα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...