Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Υπό όρους η χερσαία ένταξη της Ρουμανίας και Βουλγαρίας στο χώρο Σένγκεν

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γκέρχαρντ Κάρνερ (ÖVP) δήλωσε τη Δευτέρα στο Ίνσμπρουκ ότι η Αυστρία διατηρεί την αντίθεσή της στην πλήρη ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στον Χώρο Σένγκεν.

Ο Αυστριακός υπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία που έχει ήδη επιτευχθεί για την άρση των ελέγχων από τον αέρα και τη θάλασσα, γνωστή και ως «Air Schengen». «Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε αυτό το βήμα τώρα και να μην φιλοσοφούμε για το επόμενο», είπε ο Κάρνερ, σύμφωνα με το Krone.at.

Του συμβιβασμού που επετεύχθη είχαν προηγηθεί «σκληρές διαπραγματεύσεις» και προβλέπει «σαφείς όρους», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αυτό σημαίνει ότι τα χερσαία σύνορα πρέπει να ασφαλιστούν και να διατεθούν επιπλέον πόροι και να αναπτυχθούν αστυνομικοί του Frontex στα εξωτερικά σύνορα. Επιπλέον, οι αιτούντες άσυλο από την Αυστρία που ήταν αρχικά  καταγεγραμμένοι  στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία πρόκειται να επιστραφούν.

Η Ρουμανία και η Βουλγαρία πρόκειται να εισέλθουν στη Σένγκεν με αεροπορικά και θαλάσσια σύνορα τον Μάρτιο.

Οι συνομιλίες για την άρση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα θα συνεχιστούν εφέτος.

Σύμφωνα με το αυστριακό δημοσίευμα Kurier, αυξάνεται η πίεση στη Βιέννη να αποδεχθεί την ένταξη των δύο χωρών στον Χώρο Σένγκεν, με την Αυστρία να είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που εξακολουθεί να αντιτίθεται στην αποδοχή των δύο χωρών.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, είναι πεπεισμένη ότι η Ρουμανία και η Βουλγαρία θα γίνουν σύντομα πλήρη μέλη του χώρου Σένγκεν.

«Μπορείτε να βασιστείτε σε εμάς για να πείσουμε την Αυστρία ότι αξίζει να είστε πλήρες μέλος του χώρου Σένγκεν», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν μετά από μια ειδική σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις αρχές Φεβρουαρίου.

Πηγή: euractiv.ro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...