Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μαντλίν ΜακΚάν: Υπήρχε σχέδιο απαγωγής παιδιού πριν την εξαφάνιση – Τι αποκαλύπτει γνωστός του βασικού υπόπτου

Ένα σχέδιο απαγωγής ενός παιδιού εξυφαίνονταν σε πορτογαλικό θέρετρο διακοπών μια εβδομάδα πριν εξαφανιστεί η Μαντλίν ΜακΚάν, σύμφωνα με το Sky News.

Ο Κεν Ραλφς δήλωσε ότι ο Κρίστιαν, ο Γερμανός περιπλανώμενος που θεωρείται ύποπτος για την απαγωγή της Μαντλίν, προσπάθησε να στρατολογήσει έναν κοινό φίλο για να τον βοηθήσει να βρει ένα μικρό παιδί για να το πουλήσει σε ένα άτεκνο ζευγάρι.

Ο κ. Ραλφς , πρώην υπεύθυνος πολιτικής εκστρατείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι ο Κρίστιαν έκανε την προσφορά σε έναν φτωχό άνδρα που ζούσε σε μια σκηνή σε ένα απομακρυσμένο μέρος της ακτής Αλγκάρβε. “Καθόμασταν γύρω από τη φωτιά ένα βράδυ μετά από ένα γεύμα, ήπιαμε μερικές μπύρες και τις πρώτες πρωινές ώρες ο φίλος μου άρχισε να κλαίει. Τον ρώτησα τι συμβαίνει και, τελικά, μου εξομολογήθηκε ότι μπλέχτηκε με τον Κρίστιαν για να κλέψει ένα παιδί από την Praia da Luz από μια πλούσια οικογένεια” τόνισε ο

Ο κ. Ραλφς, ο Κρίστιαν και ο κοινός τους φίλος, ένας αλλοδαπός που δεν μπορεί να κατονομαστεί για νομικούς λόγους, ήταν όλοι μέρος μιας νομαδικής, μποέμικης κοινότητας που ζούσε -για διαφορετικούς λόγους- εκτός δικτύου σε απομονωμένα σημεία στη νοτιοδυτική Πορτογαλία.

Πριν από 17 χρόνια ο φίλος μου και η οικογένειά του ζούσαν σε μια σκηνή και εγώ και η γυναίκα μου τους πηγαίναμε φαγητό. Ο Κρίστιαν ήξερε ότι ο τύπος ήταν ευάλωτος και ήθελε να ταξιδέψει στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορούσε να φύγει γιατί δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια” τόνισε.

Ο κ. Ραλφς είπε ότι ζήτησε από τον φίλο του να μην εμπλακεί και προσφέρθηκε να τον βοηθήσει οικονομικά όταν επέστρεφε από ένα ταξίδι που επρόκειτο να κάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Του είπα ότι δεν μπορείς να εμπλακείς σε απαγωγή ενός ατόμου για λύτρα, αυτό είναι γελοίο, τότε μου εξήγησε – “όχι, δεν είναι έτσι”. Ο Κρίστιαν είχε έναν πελάτη, έναν αγοραστή, ένα ζευγάρι Γερμανών που δεν μπορούσε να κάνει παιδιά“.

Έδειξα στην αστυνομία μυστικό χάρτη

Μια εβδομάδα αργότερα, ο κ. Ραλφς επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν έμαθε την είδηση ότι η Μαντλίν, ηλικίας τριών ετών, είχε εξαφανιστεί από το διαμέρισμα διακοπών που είχε νοικιάσει η οικογένειά της. Αμέσως πήγε στο αστυνομικό τμήμα στο Workington της Cumbria και ανέφερε όσα γνώριζε, ενώ έδωσε και έναν μυστικό χάρτη για το πώς θα έφθαναν στο δάσος. Επιστρέφοντας στο Αλγκάρβε πήγε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και επανέλαβε την ιστορία του, αλλά είπε ότι οι Πορτογάλοι ντετέκτιβ υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα γι’ αυτό.

Διαπίστωσε ότι ο φίλος του είχε εξαφανιστεί, η σκηνή είχε καεί και δεν υπήρχε κανένα ίχνος του Κρίστιαν. Δεν είδε ποτέ ξανά κανέναν από τους δύο. Ο κ. Ραλφς πρόσθεσε: “Η τοπική αστυνομία με ρώτησε, ‘έχετε κάνει την κατάθεσή σας στη βρετανική αστυνομία’. Είπα, ‘ναι’ και μου είπαν, ‘καλά, μην ανησυχείτε, πηγαίνετε σπίτι σας. Αν χρειαστεί να επικοινωνήσουν μαζί σου, θα το κάνουν’. Και φυσικά, με την πάροδο των ετών κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου“.

Το 2020, όταν ο Κρίστιαν αναγνωρίστηκε δημοσίως ως ο ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν, ο κ. Ραλφς τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες των μέσων ενημέρωσης και επικοινώνησε και πάλι με την αστυνομία. Ο κ. Ραλφς μίλησε και σε Πορτογάλους ντετέκτιβ, αν και ακόμη δεν γνωρίζει τι ρόλο έπαιξαν τα στοιχεία του στην έρευνα.

Είπε: “Μου είπαν ότι κάποιος είχε έρθει σε επαφή με τον φίλο μου στο εξωτερικό και είχε αρνηθεί ότι με γνώριζε, αλλά έχω 12 μάρτυρες που θα πουν ότι λέει ψέματα. Υποθέτω ότι απλά δεν ήθελε να τον ανακρίνει η αστυνομία“. Ο κ. Ραλφς είχε επαφή με τους ντετέκτιβ της Scotland Yard και στα τέλη του περασμένου έτους έστειλε λεπτομερή κατάθεση στον Γερμανό εισαγγελέα που τώρα ηγείται της έρευνας για τη Μαντλίν. Ο εισαγγελέας, Hans Christian Wolters, δήλωσε στο Sky News ότι είχε διαβιβάσει τη δήλωση στους Γερμανούς ερευνητές.

Πηγή: Sky News

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη διερεύνηση του ενδεχομένου να μπορεί να ασκηθεί αυτεπάγγελτη έφεση ως προς 15 κατηγορούμενους που αθωωθήκαν για το Μάτι, ζητεί με σημερινή παραγγελία της...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση των BONUS στο Δημόσιο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα υπενθυμίζει τις αυριανές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, καλώντας σε...