Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ καλεί τους Ρεπουμπλικάνους να αντιταχθούν σε διακομματική συμφωνία για νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε το κόμμα του στο Κογκρέσο να αντιταχθεί σε μια συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων που προβλέπει μεταξύ άλλων ένα νέο πακέτο 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία.

«Μόνο ένας ηλίθιος ή ένας ριζοσπαστικός αριστερός Δημοκρατικός θα ψήφιζε αυτό το φρικτό νομοσχέδιο», είπε ο Τραμπ σε ανάρτηση στο Truth Social.

Η αμερικανική Γερουσία παρουσίασε χθες το βράδυ ένα κείμενο, καρπός πολύμηνων διαπραγματεύσεων, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων βοήθεια 60 δισεκ. δολάρια στην Ουκρανία, 14 δισεκ. δολάρια για το Ισραήλ και μια μεταρρύθμιση της αμερικανικής πολιτικής για τη μετανάστευση.

«Χρειαζόμαστε ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, δεν πρέπει να συνδέεται με τη βοήθεια σε ξένη χώρα με κανέναν τρόπο», τόνισε ο πρώην πρόεδρος, υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Η υιοθέτηση του κειμένου που παρουσιάστηκε χθες απέχει παρασάγγας από το να είναι εγγυημένη, καθώς ολοένα περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων εναντιώνονται ανοικτά στη χορήγηση περαιτέρω κεφαλαίων στο Κίεβο για να αντιμετωπίσει τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής Μάικ Τζόνσον, πιστός υποστηρικτής του Τραμπ, επέκρινε τη συμφωνία και είπε ότι όπως έχουν τα πράγματα, αυτή είναι νεκρή πριν καν κατατεθεί στη Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των νόμων που επεκτείνουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς ή πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους, είναι η διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς, γράφει...