Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο – Ξεκινά «τακτικές θεραπείες», ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και ξεκίνησε θεραπεία σήμερα, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η διάγνωση έρχεται μετά τη θεραπεία για έναν διευρυμένο προστάτη, αν και το παλάτι λέει ότι δεν έχει καρκίνο του προστάτη αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της θεραπείας στην οποία υπεβλήθη για να αντιμετωπίσει μια υπερπλασία του προστάτη, την περασμένη εβδομάδα.

Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού, ο βασιλιάς ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες» τη Δευτέρα.

Ένας εκπρόσωπος του παλατιού ανέφερε: «Η Αυτού Μεγαλειότητα έχει υποβληθεί σε θεραπεία για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της παρέμβασης επισημάνθηκε το ξεχωριστό θέμα ανησυχίας και στη συνέχεια διαγνώστηκε ως μια μορφή καρκίνου.Αυτή η δεύτερη πάθηση θα λάβει τώρα την κατάλληλη θεραπεία».

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ λένε ότι ο βασιλιάς «παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντα του το συντομότερο δυνατό». Επί του παρόντος Θα αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του και αναμένεται ότι ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα βοηθήσουν και θα τον αναπληρώσουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Δεν ανακοινώνονται περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους

Αν και θα αναστείλει τις δημόσιες εμφανίσεις του, ο βασιλιάς, 75 ετών, θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους. Την Κυριακή εθεάθη σε  εκκλησιαστική λειτουργία στο Sandringham, όπου χαιρέτησε το πλήθος.

Πριν από περισσότερο από μία εβδομάδα υποβλήθηκε σε επέμβαση στον προστάτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου.

Ο βασιλιάς είχε επιλέξει να δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του προστάτη του, με στόχο να ενθαρρύνει περισσότερους άνδρες να κάνουν έλεγχο του προστάτη τους, ανέφερε τότε το παλάτι.

Λέγεται ότι χάρηκε που οι πολίτες ευαισθητοποιήθηκαν για το θέμα, με την ιστοσελίδα του NHS να αναφέρει αύξηση των θεμάτων σχετικά με τις παθήσεις του προστάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σεργκέι Μινγκαζόφ, δημοσιογράφος που εργάζεται για τη ρωσική έκδοση του Forbes, συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό στρατό,...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...