ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Τρεις νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου σε λίμνη – Εκτελούσε «εκπαιδευτική πτήση»

Ελικόπτερο Mil Mi-8 του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ρωσίας συνετρίβη σε λίμνη στη βόρεια ομόσπονδη δημοκρατία Καρέλια με αποτέλεσμα τρεις επιβαίνοντες σε αυτό να βρουν τον θάνατο, ανακοίνωσαν σήμερα (5/2) οι αρχές.

Το ελικόπτερο εκτελούσε «εκπαιδευτική πτήση», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μέσω Telegram, διευκρινίζοντας πως το πλήρωμα ήταν ιδιαίτερα «έμπειρο», είχε «χιλιάδες ώρες πτήσης».

Συντρίμμια του ελικοπτέρου, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ αργά χθες Κυριακή το βράδυ, εντοπίστηκαν 11 χιλιόμετρα από την όχθη της λίμνης Ανιέγκα, της δεύτερης μεγαλύτερης στην Ευρώπη, σε βάθος περίπου 50 μέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο.

Δύτες και τηλεχειριζόμενο μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα αναπτύχθηκαν στην περιοχή στο πλαίσιο της έρευνας, κατά την ίδια πηγή.

Ο κυβερνήτης στην Καρέλια, ο Αρτούρ Παρφέντσικοφ, ενημέρωσε ότι και τα τρία μέλη του πληρώματος είναι νεκρά, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Καρέλια είναι μοιρασμένη ανάμεσα στη Φινλανδία και στη βορειοδυτική Ρωσία, ανάμεσα στη Λευκή και τη Βαλτική Θάλασσα, όπου συνετρίβη το Mi-8.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο εκπρόσωπος των IDF, ταξίαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι σοροί των ομήρων Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ, οι οποίοι...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο πρώτο δρομολόγιο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που δρομολογούνται από την ΟΣΥ ΑΕ στην Αθήνα επιβιβάστηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος...

ΕΛΛΑΔΑ

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρέπει να προσλάβουμε μια καινούργια οικονομία, μια καινούργια πραγματικότητα. Και να καταλάβουμε αυτή την καινούργια οικονομία και την καινούργια πραγματικότητα. Πρέπει να την ενσωματώσουμε...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version