Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Εξομολόγηση της Αμερικανίδας δημοσιογράφου που διαγνώστηκε με καρκίνο 3ου σταδίου – Το μάθημα ζωής που έδωσε on air

Με τρεμάμενη φωνή και κοιτώντας κατάματα την κάμερα η Σάρα Σίντνερ (Sara Sidner), η αφροαμερικανή δημοσιογράφος του CNN αποκάλυψε ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο μαστού 3ου σταδίου και πρόκειται να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή. Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση – παρότρυνση προς όλες τις γυναίκες που είτε ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ή όχι να εξεταστούν, η δημοσιογράφος δήλωσε πως θέλει να ζήσει και να αποτελέσει παράδειγμα αγώνα για τη ζωή.

«Πήρα μια απόφαση, είπα θα ζήσεις» είπε η παρουσιάστρια ειδήσεων του CNN, ζητώντας λίγο από τον τηλεοπτικό χρόνο για να αποκαλύψει, ότι ετοιμάζεται να δώσει τον δικό της αγώνα με τον καρκίνο. Στην γενναία εξομολόγησής, που έγινε viral στο διαδίκτυο, η Σίντνερ αποκάλυψε πώς ξεκίνησε η περιπέτειά της όταν διαγνώστηκε. Ένα σημαντικό γεγονός που όπως είπε της «άνοιξε τα μάτια» ώστε να συνειδητοποιήσει πόσο όμορφη είναι η ζωή.

«Αγαπώ τη ζωή μου τώρα περισσότερο απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ από τότε που ήμουν πιθανώς 7 ή 8 ετών. Αισθάνομαι πραγματικά, πραγματικά ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ», ανέφερε αρχικά η δημοσιογράφος που είναι παρουσιάστρια του CNN News Central.

«Όταν έμαθα τα νέα, δεν το είπα σε κανέναν, ούτε στη μητέρα μου, ούτε στον σύζυγό μου, ούτε στις αδελφές μου, ούτε στους φίλους μου. Απλά έπρεπε να το επεξεργαστώ. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν: “Καλύτερα να αρχίσεις να γράφεις γράμματα στους ανθρώπους που αγαπάς γιατί δεν θα είσαι εδώ”», ανέφερε φανερά συγκινημένη. Αργότερα περιέγραψε τα στάδια από την διάγνωση έως την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Από την ημέρα που η Σάρα Σίντνερ διαγνώστηκε με καρκίνο δεν έλειψε ούτε μία ημέρα από τη δουλειά της αν και όπως παραδέχθηκε νιώθει εξαιτίας των θεραπειών εξαντλημένη.

Μπορώ να προειδοποιήσω κάποιον

«Πήρα μια απόφαση. Είπα: “Όχι, θα ζήσεις και θα το σταματήσεις αυτό και θα κάνεις ό,τι έχεις στο οπλοστάσιό σου για να επιβιώσεις. Τελεία και παύλα”. Και είμαι πολύ πιο ευτυχισμένη στη ζωή μου από τότε. Εννοώ πιο ευτυχισμένη από ό,τι ήμουν πριν από τον καρκίνο», συμπλήρωσε στο τηλεοπτικό της μήνυμα υπογραμμίζοντας πως πλέον, αντί να ξυπνάει κάθε πρωί και να την πνίγουν τα μικρά άγχη της ζωής, ξυπνάει «ενθουσιασμένη για ό,τι έρχεται, επειδή είναι ακόμη εδώ».

Η Σάρα Σίντνερ, η οποία πλέον βρίσκεται στον δεύτερο μήνα χημειοθεραπείας και αναμένεται να υποβληθεί σε ακτινοβολία και διπλή μαστεκτομή δήλωσε για την αρρώστια της: «Ποτέ δεν αρρώστησα ούτε μια μέρα στη ζωή μου. Δεν καπνίζω, πίνω σπάνια. Ο καρκίνος του μαστού δεν είχε εμφανιστεί στην οικογένειά μου. Και όμως εδώ είμαι με καρκίνο του μαστού τρίτου σταδίου. Είναι δύσκολο να το πεις δυνατά».

Θέλοντας να δώσει κουράγιο και σε άλλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα υγείας τόνισε: «Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι πλέον θανατική ποινή για τις περισσότερες γυναίκες. Σε όλες τις αδερφές μου, άσπρες μαύρες και καστανές εκεί έξω, παρακαλώ να κάνετε τις μαστογραφίες σας κάθε χρόνο».

Μιλώντας για το μεγάλο μάθημα ζωής που πήρε και την αντίδρασή της σχολίασε ότι για το τηλεοπτικό της μήνυμα:

«Δεν βγάζω συχνά τα προσωπικά μου ζητήματα προς τα έξω, αλλά μπορώ να κάνω κάτι για κάποιον επειδή έχω καρκίνο. Μπορώ να προειδοποιήσω κάποιον. Σε όλες τις αδερφές μου εκεί έξω, λευκές, μαύρες, όλες: Σας παρακαλώ, για όνομα του Θεού, κάντε τις εξετάσεις σας μόνες σας. Μην παίζετε με αυτό, απλά σας παρακαλώ προσπαθήστε να το προλάβετε πριν από εμένα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι «ανησυχητικά», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...