Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Θορυβημένες και ανήσυχες για την επίθεση της ισραηλινής αστυνομίας σε Παλαιστίνιο φωτορεπόρτερ του Anadolu

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν τη Δευτέρα ότι «ανησυχούν βαθιά» για την επίθεση της ισραηλινής αστυνομίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ σε Παλαιστίνιο φωτογράφο που εργάζεται για το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, σύμφωνα με τους Times of Israel και το AFP.

Κατά την εκδήλωση της αστυνομικής βίας στο περιθώριο της προσευχής της Παρασκευής κοντά στο τέμενος al-Aqsa, ο Μουσταφά αλ-Χαρούφ γρονθοκοπήθηκε αρχικά στο πρόσωπο από την αστυνομία και στη συνέχεια χτυπήθηκε στο κεφάλι με ένα όπλο, σύμφωνα με εικόνες που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο. Στη συνέχεια  οι αστυνομικοί τον έριξαν κάτω , τον κλώτσησαν δυνατά και τώρα νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Η ισραηλινή αστυνομία είπε ότι «ανέστειλε αμέσως τις επιχειρήσεις των αξιωματικών» που εμπλέκονται.

Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ είπε ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν βαθύτατα για τις ανησυχητικές εικόνες της χρήσης βίας εναντίον ενός δημοσιογράφου που φαίνονται σε αυτά τα βίντεο».

«Πιστεύουμε ότι είναι επίκαιρο αυτό το βίντεο να διερευνηθεί και, εάν τα γεγονότα το δικαιολογούν, να λογοδοτήσουν οι εμπλεκόμενοι», πρόσθεσε.

Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) με έδρα τη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι είναι «βαθιά σοκαρισμένη» από το περιστατικό και είπε ότι ήταν «μέρος ενός επαναλαμβανόμενου μοτίβου» επιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων από Ισραηλινούς στρατιώτες και εποίκους.

«Το CPJ καλεί τις ισραηλινές αρχές να τερματίσουν αμέσως τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, να θέσουν υπόλογους όσους εμπλέκονται σε αυτές τις επιθέσεις και να παρέχουν την απαραίτητη προστασία στους δημοσιογράφους που κάνουν ρεπορτάζ από το Ισραήλ και την κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη», δήλωσε ο Carlos Martinez de la Serna, αξιωματούχος της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Μάθιου Μίλερ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν έχουν δει στοιχεία ότι το Ισραήλ στοχεύει δημοσιογράφους».

Περισσότεροι από 60 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, που προκλήθηκε από μια αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, σύμφωνα με την CPJ.

Την Παρασκευή, ένας δημοσιογράφος του Al Jazeera σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σε ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το κανάλι του Κατάρ.

Στις 13 Οκτωβρίου, μια βομβιστική επίθεση στο νότιο Λίβανο σκότωσε έναν δημοσιογράφο του Reuters και τραυμάτισε άλλους έξι δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων δύο από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Έρευνα του Γαλλικού Πρακτορείου δείχνει ότι οβίδα του ισραηλινού τανκ ως αιτία του συμβάντος.

Πηγή: Hotnews.ro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...