Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Καναδός κατηγορείται για 14 φόνους – Φέρεται να έστελνε δέματα με δηλητήριο σε άτομα που ήθελαν να αυτοκτονήσουν

Ένας Καναδός αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο δευτέρου βαθμού σε τουλάχιστον 14 περιπτώσεις, αφού φέρεται να βοηθούσε ανθρώπους να αυτοκτονήσουν.

Ο 58χρονος Κένεθ Λο έστελνε με το ταχυδρομείο δηλητήριο σε άτομα που του είχαν εκφράσει την επιθυμία να πεθάνουν. Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Λο είχε ταχυδρομήσει περίπου 160 πακέτα με δηλητηριώδεις ουσίες σε διευθύνσεις στον Καναδά, ενώ είχε στείλει τουλάχιστον 1.200 πακέτα με αντίστοιχο περιεχόμενο σε ανθρώπους σε περισσότερες από 40 χώρες.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σάιμον Τζέιμς ενημέρωσε ότι τα θύματα είχαν ηλικίες από 16 έως 36 ετών, όμως αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια αυτή τη στιγμή ο αριθμός των ατόμων που μπορεί να έχασαν τη ζωή τους στο εξωτερικό. «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες υπηρεσίες σε όλον τον κόσμο» τόνισε ο Τζέιμς, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ο Λο μπορεί να συνδέεται με 117 θανάτους σε διάφορες χώρες του κόσμου, κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία. Αστυνομικές αρχές σε Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Γερμανία και Ελβετία έχουν επιβεβαιώσει ότι στις χώρες τους παρελήφθησαν δέματα απεσταλμένα από τον 58χρονο ύποπτο.

Ο Κένεθ Λο, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος, χρησιμοποιούσε διάφορους διαδικτυακούς ιστότοπους για να πλησιάζει τα θύματά του και ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διωκτικές αρχές της βορειοαμερικάνικης χώρας είναι ότι πολλά από αυτά τα sites βρίσκονται στο εξωτερικό, όπου δεν έχουν εφαρμογή οι καναδικοί νόμοι.

Αν ο Λο κριθεί ένοχος από τη Δικαιοσύνη, θα είναι ένας από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία του Καναδά.

Πηγή: Reuters, The Guardian

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έγγραφο IEEP καθιστά σαφές ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι μη βιώσιμες γεωργικές πρακτικές μειώνουν ήδη την παραγωγή ελιών, πατάτας και...

ΔΙΕΘΝΗ

Αν και η θεραπεία με κύτταρα CAR-T έχει ερευνηθεί εδώ και δεκαετίες, τα φάρμακα χορηγούνται στην Ισπανία για μόλις τέσσερα χρόνια, ανοίγοντας ορίζοντες για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Φαρμακονήσι μετέβη ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπου συναντήθηκε με στελέχη και οπλίτες στο φυλάκιο. Στην επίσκεψή του, ο Νίκος Δένδιας συνοδεύθηκε από...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε ένα πορώδες υλικό που έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου, καθιστώντας το ένα πιθανό νέο...