Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ιρλανδία: Ισόβια κάθειρξη σε Σλοβάκο για τη δολοφονία 23χρονης εγκύου ενώ έκανε τζόκινγκ

Ένας Σλοβάκος ηλικίας 33 ετών καταδικάστηκε στο Δουβλίνο σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία μιας νεαρής εγκύου, ενώ εκείνη έκανε τζόκινγκ, μια υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα το 2022.

Ο Γιόζεφ Πούσκα, ο οποίος έφθασε στην Ιρλανδία πριν από περίπου 10 χρόνια, κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το σώμα των ενόρκων του δικαστηρίου του Δουβλίνου, πριν από μία εβδομάδα.

Η Άσλινγκ Μέρφι, μια έγκυος ηλικίας 23 ετών, βρέθηκε νεκρή τον Ιανουάριο του 2022 στις όχθες του καναλιού του Τάλαμορ (δυτικό Δουβλίνο), όπου είχε πάει να κάνει τζόκινγκ.

Η νεαρή γυναίκα είχε δεχθεί 11 μαχαιριές στον λαιμό και δείγμα DNA που είχε περισυλλεχθεί από τα νύχια της ανήκε σε εκείνο του Γιόζεφ Πούσκα.

Στο παραπάνω στοιχείο προστέθηκαν και βίντεο από κάμερες ασφαλείας, καθιστώντας «συντριπτικές» τις αποδείξεις σε βάρος του κατηγορουμένου, σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, ωστόσο ο 33χρονος άνδρας, πατέρας πέντε παιδιών, δήλωσε αθώος κατά την έναρξη της δίκης του στο Δουβλίνο, πριν από σχεδόν ένα μήνα.

Ημέρες μετά τον φόνο, ο Σλοβάκος υπήκοος είχε ομολογήσει στους ερευνητές ότι είχε σκοτώσει τη Μέρφι. Κατόπιν, κατά τη σύλληψή του ανακάλεσε, λέγοντας πως δεν θυμόταν αυτή την ομολογία και δεν «γνώριζε» τίποτα σχετικά με τη δολοφονία.

Υποστήριξε τότε ότι ένας κουκουλοφόρος τους είχε επιτεθεί και ότι εκείνος είχε προσπαθήσει να βοηθήσει το θύμα.

Εντούτοις, ο Πούσκα αναγνώρισε ότι είπε ψέματα στην αστυνομία πολλές φορές και ο δικαστής ευχαρίστησε τους ενόρκους, καθώς «δεν έχασαν περισσότερο χρόνο με τους παραλογισμούς του».

Η δολοφονία της Άσλινγκ Μέρφι συγκλόνισε την Ιρλανδία και τη γειτονική Μεγάλη Βρετανία, δεδομένου ότι πολλές γυναίκες είχαν δολοφονηθεί σε δημόσιους χώρους τους προηγούμενους μήνες, μεταξύ άλλων η Λονδρέζα Σάρα Έβεραρντ από έναν αστυνομικό, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...